+ Irodalom

Lottónyereménnyel segített felépülni a barátjának

Egy 29 éves munkanélküli férfi együtt lottózott ötvenéves barátjával. Minden héten együtt töltötték ki a szelvényeket, változó számokkal. Az ötvenéves barát egyszer csak súlyosan megbetegedett, és kórházba került…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1984.

január, Szovjetunió – Olyan cukorkát állítottak elő Moszkvában, amely szemben a hagyományos cukorkával, csökkentette a fogszuvasodást. A gyümölcsízesítésű cukorka számos előnyös tulajdonsággal rendelkezett. Vitaminokat tartalmazott, többféle aminosavat, a tejfeldolgozás melléktermékét, a tejcukorkát, valamint olyan mikroorganizmusokat, amelyek pótlására az emberi emésztőszerveknek feltétlenül szüksége volt. És mindezzel együtt nem került többe a hagyományos cukorkánál. Aki ezek ellenére is a fogszuvasodást okozó cukorkát választotta, az valószínűleg nem tudta, mi a különbség.

január USA – A Legfelsőbb Bíróság úgy döntött, ettől a naptól kezdve nem sérti a szerzői jogokat, ezért videomagnón rögzíthetők a tévéműsorok. A tévéműsorok között szerepeltek filmek is, amelyeknek szerzői jogai sérültek a sokszorosítás miatt. A Legfelsőbb Bíróság ezt a szerzői jogi sérülést nem tekintette szerzői jogi sérülésnek.

január, Magyarország – Megnyílt Budapesten a Magyarország a tiéd lehet! című kiállítás, amit azonnal betiltottak, így Magyarországon nem lehetett senkié Magyarország, legalábbis a tiéd nem.

február, Argentína – Tucuman repülőterén felszálláshoz készült a Boeing 737-es, a fedélzetén 121 utassal. A repülőgép már csaknem teljes sebességgel száguldott a kifutópályán, mikor a pilóta két lovat pillantott meg a gép előtt. A két ló tanácstalanul nézte a feléjük rohanó gépet, soha nem láttak még ilyet, gondolták, megvárják, mi lesz a vége. A gép pilótája azonnal fékezni kezdett, de néhány másodperccel később már azon kevés pilóták közé tartozott, akik lovat gázoltak a kifutópályán.

február, Franciaország – Egy 29 éves munkanélküli férfi együtt lottózott ötvenéves barátjával. Minden héten együtt töltötték ki a szelvényeket, változó számokkal. Az ötvenéves barát egyszer csak súlyosan megbetegedett, és kórházba került. A 29 éves munkanélküli egyedül maradt, de úgy volt vele, kitölti ő egyedül is a szelvényeket, hátha mégis nyer, és segíthet beteg barátján. A húzás után bement a kórházba, és megkérdezte, hogyan szeretnél meggyógyulni. A barát nem értette a kérdést. Hogy miért, kérdezte a másik. Mert nyertünk két és fél millió frankot.

február, Anglia – A Londontól 50 kilométerre fekvő Illfordban működött egy kocsma, amelynek hangkulisszával fölszerelt fülkéjéből hiteles magyarázatot nyújthatott bármely hűtlen férj a késlekedésért. A bőséges választékot magnószalagról indíthatta el az ügyfél. Volt ott forgalmi dugók hangja, hivatali munka, írógépek kattogása, telefonbeszélgetések zaja, rendőri kihallgatás hangjai, tüntetések zajai, reptéri kezelőterem lármája és hajtóművek sivítása. Aki ennek ellenére lebukott, az büszke lehetett a felesége szemfülességére.

március, Svédország – 14 éves kora óta, harminc éve vegetáriánus volt egy 44 éves, ablaktisztítással foglalkozó férfi. A 30 év alatt sokféle vegetáriánus kosztot kipróbált, de csak két évvel ezelőtt talált rá az igazi napi adagra, amely három evőkanálnyi zabpehelyből, 12 deci friss tejből, és az ablaktisztítás fáradalmai közt fellépő, változó intenzitású éhségtől függően napi 20-25 darab banánból állt.

március, USA – Dél-Karolina sivatagjában elakadt a homokban egy idős házaspár lakóautója. Kusza feljegyzésükből kiderült, hogy két hétig étlen-szomjan várták a segítséget, ami nem érkezett meg időben. Egy alacsonyan szálló repülőgép pilótája talált rájuk, 15 kilométerre az autópályától, és 12 kilométerre egy kis falucskától.

március, Brazília – A Kopaszhegység lejtőinek talajából garimpeirosok, kincskutatók mosták az ország aranyát, melyért az állami kincstárban értékpapírt kaptak. A 110 négyzetkilométernyi területen húszezer kincskutató dolgozott, meglehetősen kemény körülmények között. Azt még csak elviselték, hogy nem hordhattak fegyvert, de nem lehettek velük az asszonyok, és ami roppant kínos volt, nem ihattak alkoholt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top