+ Irodalom

Halott élettársához ment feleségül egy nő

A kétgyermekes, munkanélküli asszonyt ki akarták tenni abból a házból, amelyben az élettársával, a gyerekei apjával lakott. Merthogy a férfi két éve meghalt…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1983.

október, NSZK – Egy hetvenéves nyugat-berlini nő megunta az életét, és úgy döntött, öngyilkos lesz. Bevett egy nagy marék altatót, de hogy biztosra menjen, lebotorkált az alagsorba, ahol befeküdt a mélyhűtőládájába.

október, Brazília – A Sao Paolo közelében fekvő Riderao Pires városka lakói hosszú, tömött sorokban, szavazólapokkal járultak az urnák elé. Arról kellett dönteniük, hogy ki legyen a városuk védőszentje. Három név közül választhattak: Szent József, Szent Antal és Szűz Mária. A választópolgároknak nem volt könnyű dolga, mert tisztában voltak vele, ha rossz védőszentet választanak, hosszú időre megpecsételődhet a város sorsa.

október, Svédország – Betörőt ért tetten a rendőr Astropban, egy villamossági termékeket árusító boltban. A tolvaj menekülőre fogta, a rendőr utána. Már majdnem elkapta, mikor váratlanul megszólalt a toronyban az éjféli harangszó. A rendőr befejezte az üldözést, mert lejárt a munkaideje.

november, Kanada – Próbára kívánta tenni hazája postaszolgálatát egy kanadai bélyeggyűjtő. Saját magának címzett levelet adott fel. A küldeményt két régi, érvénytelen német bélyeggel bérmentesítette. A nagy német birodalom feliratú bélyegeket Hitler arcképe ékesítette. A levél másnap annak rendje s módja szerint megérkezett a feladóhoz.

november, Hollandia – A közlekedési rendőr csípőre tett kézzel állt az öltözőszekrénye előtt. Mi van veled, kérdezte a kollégája. Azt hiszem, felmondok. Hogyhogy? Kitaláltak valami szerkezetet, amivel elég lefényképezni a gyorshajtókat, valami trafipax a neve. És nem kell elkapni őket ahhoz, hogy megbüntessük. Pedig én azért lettem rendőr, hogy hivatalos gyorshajtó lehessek.

november, Bulgária – Hallottad, kérdezte az asszony a férjétől. Állítólag nem kell pénzt dobni az utcai telefonkészülékbe a telefonáláshoz, hanem ilyen mikroprocesszoros kártyát fogunk beledugni. Az nagy baj, mondta a férfi. Akkor mit csináljunk azzal a sok apróval?

december, Brazília – A kétgyermekes, munkanélküli asszonyt ki akarták tenni abból a házból, amelyben az élettársával, a gyerekei apjával lakott. Merthogy a férfi két éve meghalt. Az asszony, miután a törvények erre lehetőséget adtak, hogy a házban maradhasson, két évvel a halála után feleségül ment az élettársához. Az asszony egyedül mondta ki a boldogító igent.

december, Szovjetunió – Uljanovszkban, Lenin szülővárosában, egy lebontásra ítélt ház padlásán játszottak a gyerekek. Az összedobált ruhák között találtak egy ládikót. Mikor felnyitották, elállt a lélegzetük. Briliánsokkal, igazgyöngyökkel kirakott ékszerek és aranyórák hevertek az alján. Az egyik kisfiú örömében összepisilte magát, és így kiáltott: Éljenek a szovjet törvények, amelyek szerint a gazdátlan kincs 25 százaléka a megtalálót illeti. És a másik 75, kérdezte a mellette álló fiú. Hát, felelte, az nem.

december, Bulgária – Bolgár tudósok megállapították, hogy az alma és a joghurt a hosszú élet titka. Napi két alma és fél liter joghurt meggyorsítja és hatékonyabbá teszi a koleszterin és egyéb káros anyagok szervezetből való távozását. Az almában lévő kálciumsók csökkentik a reumás tüneteket és erősítik a szívizmokat. Ennek ellenére, javasolták a tudósok, továbbra is szét kell nézni, mielőtt lelépünk a járdáról.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top