+ Irodalom

Megfejtették a Loch Ness-i szörny rejtélyét

Egy kutatómérnök bejelentette, hogy a többször eredménytelenül átkotort Loch Ness tóból időnként kiemelkedő ősállat nem állat…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1982.

július, Olaszország – Elba szigetén, Port Ferrario közelében a szabadban ért az este egy 22 éves nyugatnémet fiatalembert. Kiválasztott egy fát, elővette szőrmés állatbőrből varrt hálózsákját, belebújt és elszenderedett. Már éjfél elmúlt, mikor kutyák csaholására ébredt, nyomukban megjelent a gazda is, akinek a földjén álomba merült. A gazda csak a szőrcsomót látta a fa alatt, és azt gondolván, megint egy vaddisznó, ami annyi kárt okozott már a gazdaságban, előrántotta a sörétes puskáját, és tüzelt.

július, NSZK – A göttingeni egyetemen, kétévtizedes kutatómunka eredményeképpen minisertéseket állítottak elő. Az állatok súlya nem haladta meg a 30 kilogrammot. A hagyományos disznókhoz képest jóval kisebb költséggel fenntartható állatokat orvosi, klinikai és gyógyszerészeti kísérletek elvégzésére használták. A gazdák véleménye szerint viszont nem ártana a kutatások irányát inkább a maxisertések kitenyésztése felé terelni.

július, Zambia – A Mweru tóban élő krokodilok átlagosan harminc embert faltak föl havonta. Az állatok még fél kilométeres körzetben is veszélyt jelentettek. Két bennszülött fogadást kötött egy férfira, aki a tóban halászott, hogy két héten belül fölfalják-e a krokodilok. Két hét elteltével a férfi nem halt meg. A nyertes átvehette volna a nyereményét, ha előző nap nem falják föl a krokodilok.

augusztus, NSZK – A menningeni élelmiszer-áruházban eszméletlenül esett össze egy 70 éves nő. A kiérkező mentősök megállapították, hogy az idős háziasszony azért lett rosszul, mert széles karimájú kalapja alá egy mirelit csirkét rejtett el, ami lehűtötte az agyát.

augusztus, Szovjetunió – Nagy összegű pénzjutalmat kapott az az örmény buldózeres, aki a földmunka közben értékes kincsekre bukkant. Egy gyár alapozásakor rézládákat vetett ki a föld, bennük 3900 darab aranypénzzel, melyeket a XI. századi bizánci császár veretett. Amikor a család megünnepelte a csodás eseményt, az édesanya körbecsókolta a buldózerest, és azt mondta, korábban önfejűségnek találta, de ma már belátja, jó szakmát választott a fia.

augusztus, Dél-Korea – Két halálra ítélt bűnöző hozzájárult ahhoz, hogy szerveiket orvosi célra használják. Miután Szöulban fölakasztották őket, a friss testeket fölboncolták, három szirénázó mentőautó három különböző kórházba vitte a beültethető szerveket. A négy vesét négy életveszélyben lévő vesebeteg kapta, a retinákkal két fiatal diák szeme világát mentették meg. Így éltek tovább a bűnözők szervei, míg meg nem haltak.

szeptember, Anglia – Egy kutatómérnök bejelentette, hogy a többször eredménytelenül átkotort Loch Ness tóból időnként kiemelkedő ősállat nem állat, hanem egy elsüllyedt borókafenyő, amely évszázadok óta hever a 250 méter mély tó alján. A borókafenyőt időnként a felszínre emeli a kéreg alatt összegyűlő, bomlástermékként keletkező gáz. A szörny nyakának és fejének a fa egyik hattyúnyakszerűen hajlott ágát vélik az emberek. A tóparti lakosság örömmel fogadta a kutató bejelentését, mert a bejelentés elleni hangos tiltakozás még több turistát vonzott a környékre.

szeptember, Japán – Fiatal japánok szerzetesruhát öltve sétáltak a tokiói pályaudvar környékén. Amikor fölvettek a földről egy csikket és erszényükbe rejtették, megkongatták a kezükben lévő gongot. A gongok hangzavara jól érzékeltette az utazókkal, micsoda mocsokban jártak eddig, ugyanis a kámzsások 669898 darab cigarettát szedtek föl a földről.

szeptember, Honduras – Több mint száz embert tartott fogva tizenkét fegyveres San Pedro Sulában, a hondurasi kereskedelmi kamara épületében. Azt követelték, hogy vonják vissza a terroristaellenes törvényeket, hogy ezután is nyugodt körülmények között végezhessék terrorista akcióikat.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. imre szerint:

    Miféle hülye cím már megint !! Büntetném a sok megtéversztő címet adó cikkírókat.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top