+ Irodalom

Aki zöldbe mer öltözni, azt levetkőztetik

Az ország Finders-szigeteken működő hatósága figyelmeztette a lakosságot, hogy aki zöldbe mer öltözni, azt levetkőztetik. Néhányan próbára tették a hatóságok szavahihetőségét, és meglepve tapasztalták, hogy tényleg levetkőztették őket.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1982.

április, USA – Meztelenül szerepelt egy Barbara nevű, springfieldi rendőrnő a Playboy magazinban. A felettesei eljárást indítottak ellene, mert véleményük szerint lejáratja a mundér becsületét. Barbara rajongói viszont azt állították, hogy ez képtelenség, hiszen nem volt rajta a mundér.

április, Ausztrália – Az ország Finders-szigeteken működő hatósága figyelmeztette a lakosságot, hogy aki zöldbe mer öltözni, azt levetkőztetik. Néhányan próbára tették a hatóságok szavahihetőségét, és meglepve tapasztalták, hogy tényleg levetkőztették őket. És ugyan miért, érdeklődtek a meglepett emberek. Mert megeszik a ruhát, hangzott a válasz. De hát kik? A sáskák.

április, Svájc – Egy felmérésről készült tanulmány megállapította, hogy a svájci sípályákon történő balesetek csaknem felét a síelők okozzák.

május, Finnország – Remek ötlettel sikerült növelni a védett rénszarvasok számát. Az állatok szaporodásának nagy ellenségei a teherautók és a kamionok, amelyek a hosszan tartó sötét órákban tucatjával szedik áldozataikat. A zoológusok fényvisszaverő anyaggal kenték be az utak mentén élő szarvasok agancsait, hogy a sofőrök mielőbb észrevegyék őket. Arról viszont nem készült felmérés, hogy hány teherautó és kamion borult árokba az utak mentén föltűnő különös jelenés miatt.

május, Brazília – Rio de Janeiróban is elkeseredett küzdelmet vívott a rendőrség a tilosban parkoló autósokkal. Azonban egy új ötletnek köszönhetően úgy tűnt, sikerül rábírni a sofőröket a szabályos parkolásra. A tilosban álló autók szélvédőjére Itt tilos a parkolás feliratú plakátot ragasztottak, amely a ragasztóanyagnak köszönhetően több órás vakarás után tette csak szabaddá a vezető kilátását.

május, Svédország – Postai szerelők fúrtak lyukat a telefonkábel fektetéséhez Lysekilben. Az egyik szerelő arra lett figyelmes, hogy a furat mellett egy kis üreg tátong. Kíváncsi ember lévén, lebontotta a faldarabot, és láss csodát, egy csomagot talált, amelyben egy 1974 és egy 1977 feliratú boríték feküdt. A borítékokban pedig 45 ezer korona. Ha a szerelő nem lett volna becsületes, erről most nem tudnánk.

június, Bulgária – Megkezdődött a rózsaszüret. Kazanlik 2000 hektáros rózsavölgyében sok ezer asszony és leány naponta, pirkadattól a harmat felszáradásáig szedte a szirmokat. Alázatos munkájuk nyomán egy liter rózsaolajhoz mintegy három tonna piros vagy hat tonna fehér szirmot kellett begyűjteni.

június, Anglia – Hatéves kora óta tolószékben ült egy liverpooli férfi, mert az orvosa akkoriban azt diagnosztizálta, hogy krónikus és gyógyíthatatlan szívkoszorúér-betegsége van, ezért az életét csakis maximálisan kímélő életmóddal mentheti meg. A férfit 59 éves korában újra megvizsgálták, és megállapították, hogy az a diagnózis, amiért egész életét ülve töltötte, téves, a szíve makkegészséges.

június, Peru – Jól szervezett, gyerekkereskedelemmel foglalkozó bandát számolt fel a rendőrség. A banda mintegy 630 perui gyereket értékesített 6 ezer dolláros darabáron. Jó néhány újságolvasó, mikor értesült a hírről, nem tudta eldönteni az árról, hogy ez most sok vagy kevés.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top