+ Irodalom

Mire használja a pap a kézigránátot?

Akár csúnyán is végződhetett volna a történet, de – talán – mindannyian Isten kezében vagyunk.

Érdekes történetek a XX. századi magyar sajtó alapján – 1980.

július, Anglia – Meglátott a rendőr egy kisfiút, aki ismerősnek tűnő fémtárggyal játszadozott az utcán. Jesszusom, fiam, mondta a rendőr, kitől kaptad ezt a kézigránátot? A pap bácsitól, mondta a fiúcska. A rendőr kihívta a tűzszerészeket és kérdőre vonta a papot. Ugyan, őrmester úr, most mit izgatja magát, mondta a pap, nem robban az, már vagy hatvan éve ezzel támasztjuk ki a templomkaput.

július, Franciaország – Megrendezték a 15. Kopaszok Világkongresszusát, amelyen központi téma volt, hogy a munkahelyeken és a magánéletben hogyan lehetne föloldani a kopaszok iránti ellenszenvet. A vezérszónok így tette fel az alapkérdést: Egyáltalán miért gyűlölik a kopaszokat? A kopaszok értetlenül néztek egymásra, és nem találtak rá magyarázatot.

július, Dél-Afrika – A jövő heti ügetőversenyre készítette fel a lovat a gazdi Cape Townban, ahol a tengerparti vizes homokban futtatta. Az edzés végére a ló rendesen megizzadt, így hát mi sem volt természetesebb, a férfi bevitte a tengerbe hűsölni. A paripa hűsölt és hűsölt, mígnem egy cápa megérezte az izzadt ló szagát, és se szó, se beszéd, átharapta a lábát. A gazdi nagyon mérges lett a cápára, és büntetésből neki kellett indulni az ügetőversenyen.

augusztus, Belgium – Egy brüsszeli asszony megkapta a szót a bírótól, hogy mondja el válásnak okait. Azt képzelje el, bíró úr, akárhányszor összeveszünk, a férjem beront a hálószobába, és ruhástól a vetett ágyba ugrik; ezt nem lehet kibírni. A bíró szeme elkerekedett, nem fogadta el az asszony magyarázatát. Na, de kérem, bíró úr, mondta az asszony, azt azért ne tessék elfelejteni, hogy a férjem kéményseprő.

augusztus, Nicaragua – A fővárosban nagygyűlést rendeztek az írástudatlanság elleni kampányzáró rendezvényeként. A kampányt a nemzetvédelmi miniszter értékelte. Kedves barátaim, olvasta a papírról, a kampány minden elképzelhetőnél sikeresebb volt, hiszen négy hónap alatt több mint négyszázezer ember tanult meg írni és – itt a papírjában mélyedt – és igen, olvasni.

augusztus, NSZK – A paderborni tetőfedőt szélhámosság gyanújával kereste a rendőrség, de sehol nem találta. A férfi felesége, a nyolcgyermekes családanya szipogva mesélte mindenkinek, hogy bizony az ő drágalátos férje meglépet a 100 ezer márka családi pótlékkal. Még a rendőrök is sajnálták az asszonyt, aki édesanyja segítségével sikeresen bújtatta és táplálta a férjét a ház kandallójának külön erre a célra kibővített zugában. A férfi hat év után azért bukott le, mert a kémény kürtője szétsugározta a környéken a heves párzások közben keletkezett hangokat.

szeptember, USA – Párját ritkító baleset áldozata lett San Diego légterében egy 24 éves amerikai hadnagy. Az ejtőernyője még ki sem nyílt, mikor több ezer méter magasságban elgázolta egy Herkules típusú szállító repülőgép.

szeptember, Brazília – Don Basilio falucskában őrülten tombolni kezdett egy férfi, mire a sógora, hogy mentse az asszonyokat, nagy nehezen lecibálta a ház pincéjébe és kikötözte egy oszlophoz. A sógor hamarosan elhalálozott, az asszonyok nem merték elengedni, inkább etették, itatták és ellátták a szükségét. A férfi negyven éven át élvezte az oszlop vendégszeretetét, mikor is hatvanéves korában rátaláltak a rendőrök. Na, de kérem, hogy tehették ezt, vonta kérdőre a rendőrség az asszonyokat. Féltünk, mondta az egyik, mire a másik: Arra vártunk, hogy jelt adjon a kiszabadításra az Isten.

szeptember, Szovjetunió – A kémiai vegyületek biológiai hatását vizsgáló tudományos kutatóintézetben különleges stresszoldó gyógyszereket állítottak elő. A gyógyszereket nem tabletta formájában adták a betegeknek, hanem csokoládés bonbonként, kellemes üdítő italban, gyümölcs ízű cukorkában és rágógumiban. Így a stresszt már a gyógyszer megjelenési formája is oldotta. A gyógyszer hatékonyságát fokozta, hogy annak is be lehetett adni egy-egy bonbont, aki önként nem kívánt volna stresszoldót bevenni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top