+ Színház

Mundruczó: Rengeteg energia megy a kukába, pazarló a magyar kultúra

Mivel se én, se a műszakunk, se a színészeink, nem ebből élnek, mulatságos, amikor a magyar színházi kultúra porszemnyi egységeként olyan színházakba és fesztiválokra hívnak minket, ahol még soha, vagy hosszú évekkel ezelőtt láttak magyar társulatot.

A Proton egyébként tudna önfenntartó lenni, ha például Magyarországon nem játszana, csak külföldön, hiszen egy globális szinten értelmezett színház.  De a lényege mégiscsak az, hogy olyan embereket hoz össze, mint Monori Lili, Rába Roland, Láng Annamari, Derzsi János, Kiss Diána Magdolna, Jéger Zsombor, Szemenyei János, Tóth Orsi, Wéber Kata, Bánki Gergely,  Katona László, Nagy Zsolt, Spolarics Andrea, valamint a színház igazgatója Büki Dóra, és még sorolhatnám – mondja Mundruczó Kornél az szinhaz.org-nak.

Én arra vágyom, hogy egy előadás több legyen, mint puszta kommentár azokról a kérdésekről, amelyek a munka során felvetődnek. Ezért sem vállalok több színházrendezést. Ha szakmányban nyomnám a produkciókat, egy idő után képtelen volnék önazonos maradni.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top