+ Életmód

Okoskerítéssel nyomult a propaganda-minisztérium Röszkén

Nyelveken szóló okoskerítéssel lepték meg pünkösdre a röszkeieket!

Farkas Jucus alkalmi szerkesztőnk ironikus kommentárja a Délmagyar híréhez

Nyelveken szóló okoskerítéssel lepték meg pünkösdre a röszkeieket!

Zúgás támadt az égből, és lángnyelvek jelentek meg a Szentlélek eljövetelére váró apostoloknak, valamint a többi jelenlévőnek. A lángnyelvek egyenként leereszkedtek rájuk, és ezután különböző nyelveken kezdtek beszélni, olyanon, amelyen a Szentlélek indította őket szólásra.
Ez valószínűleg nem jutott a dühös és/vagy kétségbeesett röszkeiek eszébe, akik ingyen nyelvleckét kaptak pünkösdhétfőn az okoskerítéstől.
Majdnem lefialt idő előtt a Lüszi disznó!
– aggódott anyakocája miatt egy idős özvegyasszony, más azt sérelmezte, hogy miért kell kínai szöveget hallgatnia, amikor azok úgyis letelepedési kötvénnyel jönnek, nem erővágóval.
Utánajártunk a jelenségnek, és kiderült: a nyelveken szóló okoskerítés ötlete egy lelkes kereszténydemokrata kollégától származik a propagandaminisztériumból.
Magyarország keresztény kultúrkörhöz tartozását akarta hangsúlyozni ezzel a kedves pünkösdi meglepetéssel – annak ellenére, hogy a lakók tiltakozására egyszer már elhallgattatták a kerítést.
A propagandaminisztérium tisztségviselői próbáltak megdolgozni a pénzükért. A sajtóban az utóbbi időben olyan hírek kaptak lábra, hogy újabb nagy pénzekkel stafírozza ki a hivatalt a kormányzat, valamit villantani kellett
– mondta egy névtelen minisztériumi forrásunk, akit ma már sajnos nem tudtunk elérni telefonon. Felesége szerint előző nap egy fekete autóba szállt be a ház előtt, azóta ő sem találkozott vele.
Ami a nyelvek kiválasztását illeti, mint kiderült, nem bízták a Jóistenre, mint az apostolok. A kínai – pontosan mandarin – például azért került bele a kínálatba, mert az ötletgazda unokatestvére kínai tolmács, vele be lehetett olvastatni, még kis aprópénzt is kapott, értitek. A környéken lakóknak és az arra haladó migránsoknak mindenesetre nem kell aggódniuk a bábeli zűrzavar miatt, egynapos akció volt ez a keresztényi szeretet jegyében.
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top