+ Irodalom

Másfél kilométer hosszú házat építettek

A rendkívül zord időjárás ellen védelmet nyújtó, másfél kilométer hosszú és három emelet magas házat építenek a Labrador félszigeten, Fermontban, a fő széliránnyal szemben…

Érdekes történetek a xx. századi sajtóból – 1976.

július, Franciaország – Toulousban elindult a Garonne folyón az egész nyáron működő úszókönyvtár. A hajó az egyes partszakaszokon menetrend szerint kikötött, az olvasók be- és kiszállhattak, és akinek ideje engedte, útközben olvashatott. Könyvek ennyit soha nem utaztak folyón.

július, Magyarország – Siófokon, a Balaton fővárosában főzőtanfolyamot szerveztek az Európa szálló konyhájában, ahol neves szakácsok mutatták be a gulyás, a halászlé és több, speciálisan magyar étel elkészítését. A vendégek nem csak gyönyörködtek, de meg is kóstolták az ételeket, és mindre azt mondták, fú, de nagyon finom.

július, Anglia – A kenti grófságban, Sittingbourne körzetében egy órán keresztül vesztegelt öt vonat, mert egy hattyú a sínek között terelgette öt fiókáját. A madárcsaládot egy tehervonat vezetője vette észre, és ahelyett, hogy áthajtott volna rajtuk, értesítette a szakasz két állomását. Miután a rendőrök befogták az állatokat, helyreállt a forgalom, és az utasok változatos meséket költöttek az öt vonatot megállító öt fiókáról.

augusztus, Anglia – Nyolcadszorra kaptak lopáson egy 56 éves leedsi férfit. Minden esetben mélyhűtött csirkét lopott a szupermarketben. A férfi bíróság elé került, ahol az ügyvéd védence elmeorvosi vizsgálatát kérte, lévén azt állította, hogy sütve, főve és élve is utálja a csirkét. A bíróság elutasította a kérelmet és elítélte a csirkefogót.

augusztus, Franciaország – Megkönnyítendő a közlekedést, La Rochelle kikötővárosban a hatóság ingyen minikerékpárokat bocsátott a lakosság rendelkezésére. A törpe méretű kerékpárok nagy tetszést arattak, a hónap közepéig forgalomba állított járművekből 100 darab szőrén-szálán eltűnt.

augusztus, Svájc – Elkéste az utolsó kompot két svájci férfi és egy osztrák nő a Genfi-tónál. Egy jóindulatú motorcsónakos, aki már két másik személyt is szállított, megpillantotta az elkeseredett várakozókat. Tessék, foglaljanak helyet, oda viszem önöket, ahová szeretnék, ajánlotta a férfi, majd beszállt a három utas és elindultak. Amikor a tó közepén jártak, egy rosszul sikerült manőver után felborult a csónak és mindnyájan a vízbe estek. Ketten kiúsztak a partra, de a másik négy utas hiába igyekezett hazafelé úszni, vízbe fulladtak.

szeptember, Kanada – A rendkívül zord időjárás ellen védelmet nyújtó, másfél kilométer hosszú és három emelet magas házat építenek a Labrador félszigeten, Fermontban, a fő széliránnyal szemben. A tervek szerint az épületben üzletek, iskolák lesznek, helyet kap egy sportcsarnok, és az épület szélárnyékában felépítik a vasércbányászok otthonait, elég huzatot kapnak ők a bányában.

szeptember, Irán – Az elítélt maga választhatott halálnemet, miután az apa, a nagybácsi, a mama, valamint a két fiú- és egy lánytestvér halálra ítélte a 16 éves Zahrát, mert titokban hozzáment egy 40 éves muzulmán férfihoz. Az elítélt az áram, a méreg és a gázolás között választhatott. Úgy döntött, hogy a családi autó kerekei alatt szeretne meghalni. Mindezekről a bíróság előtt tett tanúvallomást, mert súlyos sérülésekkel, de túlélte a kivégzést, és az egész család a vádlottak padjára került.

szeptember, NSZK – A bajorországi Wagingban megrendezték a hagyományos ujjhúzó versenyt. A szabályok szerint a két játékos letenyerelt az asztalra, majd összeakasztották középső ujjaikat, amelyeken ujjvédő bőrgyűrűt viseltek. Aki áthúzta a másikat az asztalon, vagy lehúzta az ellenfél középső ujjáról a bőrgyűrűt, az nyert. A játékosok különböző súlycsoportokban versengtek, hogy a vékonydongájú, szelíd táplálkozású férfiaknak is legyen esélye a játékban, szemben a sportnak kedvező, borjú nagyságú sörhassal fölszerelt bajor férfiakkal.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top