+ Irodalom

537 meséből kerültek ki a Janikovszky Éva mesepályázat nyertesei

janikovszky éva meseíró pályázat

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a Móra Kiadó pályázatán három korosztályban indulhattak hét és 16 év közötti gyerekek, akik tematikai megkötés nélkül, szabadon választott témát feldolgozó mesével vehettek részt a pályázaton.

Átadták a Janikovszky Éva meseíró pályázat díjait pénteken a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban.

Az I. korcsoport első helyezettje egy első osztályosok által közösen írt mese lett, a Sün Soma kalandja Gyomán. A II. korcsoport első díját Tadler Fanni Hét év borzalom című írása érdemelte ki, a III. korcsoport első díja Örkény Borbáláé lett Lapozz vissza! című alkotásáért.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a Móra Kiadó pályázatán három korosztályban indulhattak hét és 16 év közötti gyerekek, akik tematikai megkötés nélkül, szabadon választott témát feldolgozó mesével vehettek részt magyarországi és határon túli településekről. Minden jelentkező csak egy, nyomtatásban eddig még meg nem jelent írást nyújthatott be.

Összesen 537 mese érkezett. Az I. kategóriában 7-9 évesek meséit várták, ebből 134-et küldtek. A II. kategóriában 11-13 évesek pályázhattak, ide 317 pályamunkát nyújtottak be. A III. kategóriában, ahová a 14-16 évesek alkotásait sorolták, 81 alkotás érkezett.

A pályaműveket a könyvtár könyvtárosaiból álló előzsűri értékelte és választotta ki azt a 84 mesét – 28-at az első, 38-at a második és 18-at a harmadik korcsoportból -, amelyeket érdemesnek talált a szakmai zsűrihez való továbbjutásra. A szakmai zsűrit ebben az évben is Szepes Erika irodalomtörténész és Trencsényi László egyetemi tanár alkotta.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top