+ Irodalom

Szállítókocsiról elszabadult tehén rontott be egy újság szerkesztőségébe

A szállítókocsiról elszabadult tehén berontott a Münchner Merkur című újság felsőbajorországi szerkesztőségébe és ott íróasztalokat, szekrényeket tört össze, majd feldúlta a lap archívumát. Az állatot a kivonuló rendőrök lőtték le. A főszerkesztő dühöngve tépte a haját…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1976.

január, NSZK – A szállítókocsiról elszabadult tehén berontott a Münchner Merkur című újság felsőbajorországi szerkesztőségébe és ott íróasztalokat, szekrényeket tört össze, majd feldúlta a lap archívumát. Az állatot a kivonuló rendőrök lőtték le. A főszerkesztő dühöngve tépte a haját: Itt van ez a hatalmas botrány, holnap vinnék az újságot, mint a cukrot, csak épp nincs hol és mivel megírni!

január, USA – Patersonban a millfordi tűzoltók parancsnoka elrendelte, hogy gyújtsanak fel egy korábban lángoktól megsérült házat, amelyen így gyakorolhatják az oltást. A tűzoltók fölgyújtották a korábban lángoktól megsérült házat, vártak egy kicsit, hogy rendesen égjen, majd nekiláttak oltani. A gyakorlat példásan sikerült. A bíróság négy tűzoltóval szemben hozott gyújtogatás bűntettében ítéletet.

január, Brazília – Tangó dalversenyt rendeztek Mendózában. Az egyik dalnok a Ma este leiszom magam című slágert énekelte. Úgy érezte, kiválóan sikerült a produkciója, ennek ellenére a zsűri lepontozta. A férfi berágott, előrántotta a pisztolyát, mire a nézők menekülőre fogták. Aznap este szívesen leitta volna magát, de egy korty alkoholt sem kapott a rendőrségi fogdában.

február, Franciaország – Egy 55 éves párizsi mérnök összehívta a családot, hogy eldöntsék, mitévők legyenek. A kis cég, amelyből mindannyian éltek, a gazdasági válságnak köszönhetően, napokon belül csődbe megy, már nem hárítható el az összeomlás. A szalonban gyűltek össze, ott ült a felesége, két fia, az édesanyja és annak nővére. Mivel belátták, hogy további életüket nyomorban kellene élniük, úgy döntöttek, hogy kollektív öngyilkosságot hajtanak végre. Megírták a búcsúlevelet, amelyben közölték, nem kívánnak tovább ebben a társadalomban élni. A férfi szétosztotta a kendőket, mindenki bekötötte a szemét, majd elővette a pisztolyát. Hirtelen összeszorult a szíve, és nem tudta eldönteni, kivel kezdje. Aztán belátta, legegyszerűbb, ha az ülés sorrendjében végez szeretteivel. Először a feleségét, aztán a két gyerekét, majd anyját és annak nővérét lőtte agyon. A látvány leírhatatlan volt, mielőbb meg kellett szüntetnie.

február, Olaszország – Tolvajok jártak San Giacomo egyik üzemében, ahol feltörték az irodát, és minden mozdíthatót, irodagépet, tollakat, ceruzákat magukkal vittek. De nem volt nekik elég ennyi. Az udvaron vicsorgott rájuk három vérszomjas kutya, azokat is magukkal vitték.

február, Belgium – Olyan idők jártak, hogy a brüsszeli hentes készpénz helyett csekket is elfogadott. Eleinte csak egy-két csekk mögött nem volt fedezet, de ahogy telt az idő, egyre inkább úgy érezte, átverik. Egy szép napon a sonkák és kolbászok közé akasztotta a tulajdonosok nevét viselő fedezetlen csekkeket, így az egész város értesült róla, ki milyen anyagi helyzetben van. Hogy rossz hírük ne terjedjen tovább, a családok rohantak kifizetni a tartozást.

március, Irán – A muzulmán kalendárium szerint 1354-ben jártak, mikor egy parlamenti rendelet módosította az időszámítás kezdetét, és a perzsa birodalom megalapítója, Nagy Cyrus 2535 évvel ezelőtti megkoronázását jelölte ki nulla évnek. Az ország lakossága vasárnap éjszakáról hétfőre virradóra 1181 esztendőt öregedett.

március, Anglia – Megállt a kamionsofőr London külvárosában, hogy élelmiszert vásároljon magának és útitársának, aki ez idő alatt meglépett a fülkéből. A sofőr mindenütt kereste, szólongatta az oroszlánt. Az állat kölyökkora óta utazott együtt a férfival, olyan szelíd volt, mint egy háziállat. És olyan játékos is. Az utcán kószálva felfigyelt egy foltos leopárdra, s mert incselkedhetnékje támadt, ráugrott. A leopárdbundát viselő hölgy még tíz évvel később is gyakorta mesélte hogyan ájult el az oroszlán alatt.

március, Ausztria – Az osztrák rendőrség, hogy fegyelmezze az autósokat, hordozható radarokat állított fel az út szélén, amelyekkel kiszűrték a gyorshajtókat. A radarkészülékek nem voltak olcsók, ezért csak minden hatodik dobozba szereltek mérőt. Az autósokhoz hamar eljutott a hír, de fogalmuk sem volt, melyikben van és melyikben nincs radar, kívülről egyformák voltak. A rendőrség által fölállított rendszer így tökéletesen alkalmas volt az egy az öthöz fogadási rendszer kialakítására.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top