+ művészet & politika

Eltűntek az örömlányok a Kärntner Strasse környékéről…

…de mihez kezdenek ezek után az előre fizető, bérletes kuncsaftok?

ÉRDEKES TÖRTÉNETEK A XX. SZÁZADI MAGYAR SAJTÓBÓL – 1969

október, USA – Bejelentést kaptak a New York-i rendőrök, hogy megbénult a forgalom a Wall Streeten. A rendőrök kocsiba vágták magukat, és a helyszínre siettek. És valóban, mozdulatlan kocsisor fogadta őket. De vajon a járdán mi okozott ekkora tumultust? Engedjenek, rendőrség, kiabálták fölemelt igazolványokkal, hadd lássuk, mi történt. A kör közepén, meglehetősen nagy beleéléssel egy meztelenre vetkőzött szőke nő táncolt. Formás alakja, a produkció meggyőző kivitelezése a rendőröket is elkábította egy pillanatra, s csak időnek teltével szánták rá magukat, hogy helyreállítsák a rendet.

október, Olaszország – A bíróság 18 gazdát ítélt el 10-től 27 hónapig terjedő szabadságvesztésre, mert hentesáruként forgalomba hozott borjúikat veszedelmes nemi hormonokkal táplálták. A veszedelmes nemi hormonok pedig visszafordíthatatlan károsodásokat okozhattak a borjúhús fogyasztóinak férfiasságában. Az egyik vádlott azzal védekezett, hogy kifejezetten nőknek szánta az árut. Egyik másik azt magyarázta, hogy hónapokkal ezelőtt ő maga is evett a húsból, ennek ellenére úgy áll a cerkája, mint még soha.

október, Spanyolország – Barcelona óvárosában minden előjel nélkül összeomlott egy négyemeletes lakóház. Hét lakó a romok között vesztette életét. Egy férfi, aki a házban lakott feleségével, délután tért haza a munkából. Csak állt és nézett maga elé, nem akart hinni a szemének. Se asszony, se lakás. Merre induljon most?

november, Egyiptom – Egy kairói gyümölcskereskedő azt vette észre, hogy valaki dézsmálja a raktárállományát. Nagyon mérges lett, és elhatározta, ha a fene fenét eszik is, elkapja a tolvajt. Biztosra akart menni, mert a vállalkozás már nem viselt volna el több veszteséget. Fogta a nagyfeszültségű vezetéket, és a legjobban fogyó szárított datolyák zsákjaiba dugta. Mikor a tolvaj belemarkolt, hogy jót lakmározzon, nem is értette, mi történik vele, ennyire azért nem kívánta a csemegét, hogy még szikrázzon is. Aztán szörnyethalt.

november, Brazília – Brazília és Venezuela határerdőségeiben eltűnt egy 120 fős expedíció. Először a venezuelai rendőrség indult a felkutatásukra, de miután lezuhant a helikopterük, és mindnyájan odavesztek, úgy gondolták a brazil hatóságok, hogy most rajtuk a sor, hogy a két hét óta élelem nélkül tengődő expedíció utolsó maradványaira bukkanjon.

november, Burma – Olvasási szokásokról végzett kutatást Burmában az UNESCO. A többhetes felmérésen megállapították, hogy a burmai nők kétszer annyit olvasnak, mint a burmai férfiak. Hát ez meg hogy lehet? Nem találtak rá magyarázatot, de a kutatásban résztvevő férfiak életük végéig úgy gondoltak az intelligens burmai nőkre, mint akik könyvvel a kezükben élik le az életüket.

december, Ausztrália – Perth városában raboskodott egy olasz férfi, aki nemi erőszak miatt töltötte hétesztendei börtönbüntetését. Több társával kőművesmunkákat végzett a börtönfalon, mikor egy óvatlan mozdulattal az utcára pottyant és kificamodott a bokája. Nagy nehézségek árán, vánszorogva jutott el a kapuig, ahol bekopogott, hogy megszokott helyére visszaengedjék az őrök.

december, Bogota – Egy ifjú pár ünnepi ebéddel tette emlékezetessé házasságkötésük napját. Nem volt sok pénzük, de akit tudtak, meghívtak, hogy osztozzanak boldogságukban. Először az egyik vendég lett rosszul, aki a sokadik pohárköszöntő után végighányta az udvart. Néhány perccel később egy újabb vendég következett, végül a mennyasszony és a vőlegény is elhunyt ételmérgezésben.

december, Ausztria – A bécsi hatóságok hatékony munkájának köszönhetően immár elvonultak a stricik és a kurvák a Kärntnerstrasséról és a Graben össze mellékutcáiból. Csak néhány régi kuncsaft őgyelgett arra értetlenül: De hiszen két hónapra előre be volt fizetve!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top