+ Irodalom

Ceylon a szemdonorok Mekkája

Szemdonorok között tisztelhették a kormányzót, és halála esetén a miniszterelnök is fölajánlotta szemgolyóit…

Érdekes történetek a XX. századi magyar sajtóból – 1969

július, USA – Hatalmas felhőszakadás volt Brookfieldben, a vízlevezető csatornák képtelenek voltak elvezetni az esővizet. Az állatkertben a jegesmedvéket elválasztó árok is megtelt vízzel; a medvék ezt használták ki. Átúsztak az árkon, majd szétnéztek, mihez kezdhetnének hirtelen jött szabadságukkal. Hát persze, hogy a hasuk után mentek, és fölfalták a fagylaltárus egész raktárkészletét.

július, Japán – A férfi egy izzólámpával a táskájában állított haza, amit másnap a felesége születésnapján ajándékozott oda. Az asszony nézte a körték, és keserédes boldogság töltötte el a szívét. Mivel érdemeltem ki, drágám, hogy villanykörtét ajándékozz nekem születésnapra. A férfi látta, hogy az asszony mindjárt elsírja magát, s akkor elmondta neki, hogy ez egy csodalámpa, ami eltűnteti a szagokat a konyhából. Az asszonyból kitört a zokogás. Tudtam, hogy még a főztöm illatát se szereted!

július, India – Tolvajbanda dolgozott a vonaton. Mikor begyűjtötték a zsákmányt, órákat és ékszereket, meghúzták a vészféket és eliszkoltak. A szerelvény a nyílt pályán vesztegelt Jajpur közelében. A meglopott emberek föllármázták a vonatot. Minderről mit sem tudott a közelgő tehervonat vezetője. 151 ember nem csak az óráját és ékszerét, de az életét is elveszítette a tolvajoknak köszönhetően.

augusztus, Anglia – Alkonyat után szerelmespárok lepték el az utcákat, s ha csak tehették, sötét zugokba húzódtak csókolózni. Csakhogy több szerelmespár volt, mint sötét zug, ezért a sötét zug nélkül maradt szerelmespárok jobb híján összetörték az utcalámpákat, hogy sötét zugot alakítsanak ki maguknak a csókolózáshoz. A kisváros vezetése nem győzte pótolni az izzókat, ezért kapcsolókat szereltetett az utcalámpákra, hogy a sötét zug nélkül maradt szerelmespárok egyszerűen leolthassák fejük fölött a villanyt.

augusztus, Franciaország – Kedvenc macskáját sétáltatta egy négygyermekes családapa, mikor a macska váratlanul felugrott egy 35 méter mély, kiszáradt kút kávájára. A macska rendkívül ügyetlen volt, és belebucskázott a kútba. De macska volt a talpán, karcolás nélkül földet ért. A négygyermekes családapa ekkor akcióba kezdett, hogy kimentse kedvencét. Az akció során ő is a kútba zuhant, de mert nem macska volt a talpán, ezért a nyakát törte. Később a macskát sértetlenül kimentették.

augusztus, Svájc – Az utóbbi időben Thun környékén elszaporodtak a tűzvészről és vonatszerencsétlenségről szóló bejelentések, amelyekről minden esetben bebizonyosodott, hogy vakriasztások voltak. A telefonos bejelentő karcos, mélyről jövő, egyéni hangját több ízben rögzítették, és minden kétséget kizáróan megállapították, hogy ez nem lehet más, mint a thuni kaszárnya karcos és mélyhangú altisztje, aki teendők híján fantáziájának túlműködésével szórakoztatta magát.

szeptember, India – Ceylon a szemdonorok Mekkájának számított. Összesen közel háromszázezer szemdonort tartották nyilván. A szigetről 14 országba szállítottak emberi szemeket, kéket, zöldet, de főként barnát. Szemdonorok között tisztelhették a kormányzót, és halála esetén a miniszterelnök is fölajánlotta szemgolyóit, hogy aztán valaki a miniszterelnök szemével láthassa a világot.

szeptember, Mexikó – A hónap közepén felvonulásokkal, lakomákkal ünnepelték az ország nemzeti ünnepét. A jó hangulathoz hozzátartoztak a lövöldözések és a tömegverekedések is. Az ország lakosságához képest viszonylag kevesen, csak ötszázan sérültek meg, és 27 ember halt meg ünnepi mámorban.

szeptember, Ausztrália – Napilapot olvasott egy férfi a nappaliban, hétvége volt, délelőtt, az asszony csirkét sütött a konyhában és cigarettázott. Azt ajánlják a fogorvosok, kiabált a férfi a konyha felé, hogy ha meg akarjuk őrizni fogaink épségét, akkor igyunk teát vagy sört, mert abban sok a fluor. És csak most szólnak, káromkodott az asszony. Kár, hogy csak teát tudok főzni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top