+ Irodalom

Mit olvas egy civilizációtól megcsömörlött holland a lakatlan szigeten?

Magányosan élő embert fedeztek fel az egyik szigeten az angol halászok. A szakállas, majdnem pucér férfiról kiderült, hogy holland, és azért költözött a szigetre, mert elege van a civilizációból.

Érdekes történetek a XX. századi magyar sajtóból – 1969

április, Portugália – Alhosvedros városában vértelen korridát rendeztek. A cél nem a bika elpusztítása volt, hanem az állat kifárasztása és földre kényszerítése. A bika a viadal végéig karcolásmentes és sértetlen maradt, de a tribün összedőlt és 50 néző megsérült.

április, Nigéria – Kwara környékén emberevő majom tartotta rettegésben a lakosságot. Ez idáig három ember esett áldozatául, mindegyiket levetkőztette és megette, csak a lerágott csontok maradtak belőlük, meg egy-két kevésbé ízletes falat. Az áldozatok között volt férfi és nő is, de jellemzően csak a fiatalabbakat kedvelte, így az idősebbeknek már nem volt okuk rettegni.

április, Bengália – Az ország nyugati részében fekvő Dulgapur városában történt, hogy egy asszony rátámadt alvó férjére, és levágta a fejét egy karddal. A véres fejet a hóna alá szorította és üvöltve rohant végig az utcán, míg el nem kapta a rendőrség. Ismerősei és rokonai értetlenül álltak az eset előtt, eddig soha nem csinált ilyet.

május, Hebridák – Magányosan élő embert fedeztek fel a Hebridák egyik szigetén az angol halászok. Mikor szóba elegyedtek a szakállas, majdnem pucér férfival, kiderült, hogy holland, és azért költözött a szigetre, mert elege van a civilizációból. Egyedül készítette a ruháit, maga állította kunyhóban lakott. Egyetlen olvasmányt, kedvenc könyvét vitte magával, amit évente többször is elolvasott. A címe: Robinson.

május, Olaszország – 5000 birka vonult fel pásztoraikkal együtt a platai városháza előtt. A birkák szarvai közé plakátot erősítettek, amelyen azt követelték az állatok, hogy hadd legelészhessenek a környékbeli dombokon és erdőkben. Nem engedhetek a zsarolóknak, dühöngött a polgármester, legközelebb majd a macskák fognak fölvonulni, és azt követelik, hogy akkor és ott nyávoghassanak, amikor és ahol akarnak.

május, Anglia – Kilencliteres tartályt loptak el egy londoni gyárból. A tartály tartalma: ciánkáli. A rendőrség közleménye szerint ez a mennyiség elég a londoni lakosok felének kiirtásához, ha az anyag bekerül a vízhálózatba. Ha a tolvajok eddig nem gondoltak volna erre, most végre használható ötlethez jutottak, hogy mit kezdjenek ennyi ciánkálival.

június, USA – Egy férfi a nyugat-virginiai Charlestonban házaló fodrásznak adta ki magát. Bekopogott a klienshez, majd szolgálatait ajánlotta. Sokan elfogadták, mert úgy voltak vele, hogy ezzel megspórolják az utat, a fodrásznál töltött várakozási időt, és a helyi hajvágó ára sem volt nagyobb a szokásosnál. A fodrász fehér kendőt terített az illető nyakába, s mire észbe kapott volna a páciens, tar kopaszra nyírta.

június, Svédország – Négyszáz darab hatalmas méretű plakátot helyeztek ki Stockholmban, amelyeken egy 17 és egy 21 éves lány neve állt. Mindketten kábítószer-túladagolásban vesztették életüket. Egyesek szerint a plakát nagyon hatásos, biztos, hogy lesz eredménye, és elrettenti a fiatalokat a kábítószertől. Mások szerint viszont a helyes adagolásra hívja fel a figyelmet.

június, NSZK – Megrendezték Münchenben a szép otthon kiállítást, amelyen sok otthonosan és ízlésesen berendezett lakást mutattak be, kiemelve ezzel a lakókörnyezet emberre gyakorolt hatását és fontosságát. A bemutató második napja utáni éjszaka csend honolt a gyönyörű lakásokban, miközben 500 ezer márka értékű szőnyeget loptak el belőlük.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top