+ Irodalom

Ne számolj pénzt a robogó vonat vécéjében!

Egy Bologna és Milánó között közlekedő expresszvonat vécéjében is tanulhatsz olyasmit, ami megváltoztatja az életedet. Bár elég sokba kerülhet a lecke.

Érdekes történetek a XX. századi magyar sajtóból – 1968

július, Franciaország – Bayonne közelében biciklizett az úton egy süket férfi. Mikor a vasúti átjáróhoz ért, a legnagyobb nyugalommal hajtott a sínekre, mert nem hallotta a robogó expressz hangjelzését. A mozdony egy szempillantás alatt maga alá gyűrte a biciklit, és darabokra szaggatta. A süket férfi lepattant a mozdony elejéről és métereket repült. Aztán fölállt, leporolta magát, és szétnézett, mi a franc történhetett.

július, Japán – A japán katonai akadémia növendékei a vízi átkelést gyakorolták a kiképzőtábor területén lévő, helyenként 10 méter mély tóban. Szakadt az eső, villámlott, a dühöngő elemek háborús körülményeket biztosítottak. Sokan nem bírták ki a gyakorlat végéig, összesen tizenhárom katona fulladtak bele a tóba.

július, USA – Az észak-karolinai Durhanban durrdefektet kapott egy kocsi. A nő kiszállt, csípőre tette a kezét, megcsóválta a fejét, majd elővette a pótkereket. Játsszál addig valamit, kicsim, mondta a hátsó ülésen gubbasztó a kisfiának. A kisfiú nézelődött, mit is játszhatna a kocsiban. Aztán magához vette az anyja táskáját, amiben egy érdekes tárgyat talált. Forgatta, nézegette. Mi lehet ez? Aztán meghúzta a ravaszt.

augusztus, Olaszország – Táskával a kezében behúzódott egy férfi a Bologna és Milánó között közlekedő expresszvonat vécéjébe. Bezárta az ajtót, a táskából elővett egy köteg pénzt, pontosan egy millió lírát, hogy megszámolja. Elég volt egy rossz mozdulat, és a huzat a wc nyílásán át kiszippantotta a bankókat. A férfi behúzta a vészféket, a vonat megállt, a férfi a szerelvény alatt négykézláb rohangálva kapkodta össze a bankjegyeket. A kalauz húsz perc után elunta, és visszazavarta a vonatra. Csak a pénz felét tudta megmenteni. Többé nem használta a vonat vécéjét pénzszámolásra.

augusztus, India – Maharastra állam kormánya a 18 esztendeje tartó teljes szesztilalom után engedélyezte, hogy Bombayben és az állam egyéb városaiban sört árusítsanak. A tilalom feloldásának napján éppen jó meleg volt.

augusztus, Dánia – A Randers közelében emelkedő Ulstrup várának gazdája a kastély csökkenő idegenforgalmát új látványossággal élénkítette föl. Delfináriumot építtetett, amelybe Floridából hozatott három delfint. Már az első bemutatónak nagy híre ment, az egyik delfin a medence vízlevezetőjébe szorulva megfulladt.

szeptember, Zambia – Liwingstone várostól mindössze 5 kilométerre nagysebességű turistabusz ütközött egy kis sebességű, öttonnás vízilóval. A víziló teste fölhevült a fokozott izgalmaktól, ezért futva sietett a legközelebbi tóhoz, hogy prüszkölve lehűtse magát.

szeptember, Anglia – Egy háziasszony elhatározta, hogy megdönti az élve eltemetés világcsúcsát. Kérése szerint a koporsót három méter mélyre temették el. Eltelt az első nap, aztán a második, a harmadik, nem jött elő. Az első hét után lemondtak róla, de az asszony kívánsága miatt nem földelhették ki. Már lassan feledésbe merült, mikor a 101. nap elteltével, gondterhelt arccal megjelent a felszínen.

szeptember, Egyiptom – Az alexandriai egyetem diákjai megfogtak egy verebet egy piramis tövénél. A veréb gyűrűt viselt a lábán, amelyen a moszkvai tudományos intézet neve állt, ami azt jelentette, hogy a veréb kalandos élete során Moszkvából eljutott Egyiptomba anélkül, hogy beszélt volna nyelveket, pénze sem volt és útlevele sem.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top