Hogyan végzi munkáját egy szexi adóbehajtó?

pen-53834_960_720

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1962.

január, Dánia – Az irodájában várta az adóhivatal ellenőrét egy tehetős koppenhágai polgár. Adóhátraléka volt, de jól felkészült, és biztos volt benne, hogy kimagyarázza magát. Nyílt az ajtó, és egy bombázó lépte át a küszöböt, majd leült a tátott szájjal bámuló férfival szemben. Tíz percet beszélgettek. Másnap a férfi befizette a hátralékot. Ő volt a hatszázadik a sorban, akit az adóhivatal új alkalmazottja levett a lábáról.

január, Magyarország – A Hímes névre keresztelt szarvasmarha is sorra került a vágóhídon. Letaglózták, fölbontották, kibelezték, és apró részeire bontották. A vágóhíd egyik alkalmazottja aznap nem találta a zsebóráját. Hímes bosszúja volt. Még utoljára kiemelte a férfi zsebéből az órát és lenyelte, amit végül a gyomrában találtak meg. Egy életre beírta magát a férfi emlékezetébe.

január, NSZK – A Kaiserslautern-Saarbrücken vonalon összeütközött két tehervonat. A mentési munkálatokat végzők csizmája ragacsosan cuppogott a talpfák között, gondolataik között a szilveszter friss emlékei kerengtek. A vasúti szerencsétlenségben tízezer liter pezsgő folyt a sínek közé.

február, Spanyolország – Sevillában a 19 éves női torreádor ledöfni készült a bikát, amely megneszelve az ellene készülő végzetes mozdulatot, fölöklelte, és földhöz vágta a nőt. A kórházban tért magához súlyos arc és a gyomorsérülésekkel. Hogy kétsége se legyen róla, hogyan került kórházba, megkapta a bika levágott füleit.

február, USA – Miamiban betért egy házaspár a vendéglőbe, amely kívülről semmiben sem különbözött a többitől. Csakhogy a pincér az étlappal együtt kihozott egy vérnyomásmérőt is. Megmérte a meglepett házaspár vérnyomását, majd a felső és alsó határértékeknek megfelelő menüt ajánlott nekik.

február, Olaszország – Egy szertelen római ügyvéd addig töprengett soron következő perén, mígnem a kávéházban felejtette aktatáskáját. A megtaláló hiánytalanul visszajuttatta az iratokat és a mellettük heverő 13 millió líra készpénzt. Csakhogy a smucig ügyvéd nem volt hajlandó kifizetni a 700 ezer lírás jutalmat. A megtaláló beperelte. A pert megnyerte, az összeget pedig átutalta a munkanélküli ügyvédek segélyszámlájára.

március, Ausztrália – A krokodilvadászatra készülő társaság pikniktábort ütött a mocsaras terület szélén, pezsgőztek és tánczenét hallgattak. Már éppen indulni akartak, mikor földbe gyökerezett a lábuk. A köréjük gyűlt krokodilok békésen hallgatták a zenét. A könnyű zsákmány reményében néhány hét múlva ismét pikniket rendezett a társaság, ezúttal viszont egyetlen állat sem bújt elő. A kudarc okát a műfajválasztásban látták, ezúttal csak dzsesszlemezek forogtak.

március, Mexikó – Finn tanár nyitott nyelviskolát Mexikó Cityben. A módszere egészen egyedi volt és hatásos. Mindent dalban tanított a gyerekeknek, még a nyelvtani szabályokat is. A férfi egyszerű magyarázatot fűzött módszeréhez. Ha jó kedved van, tanulsz, ha rossz, nem tanulsz.

március, Anglia – 1959 óta börtönbüntetéssel sújtották azokat a nőket, akik férfiakat szólítottak le az utcán, s a piaci ár meghatározása után túlfűtött testközeli kapcsolatot létesítettek egymással. A prostik csaknem tönkrementek a szigorú döntés után, ezért a megértő igazságügy-miniszter olyan döntést hozott, amelynek értelmében nem büntethető az, aki áruházak kirakataiban hirdeti portékáját, jelesül mell-, csípő- és derékbőségét, illetve egy jól megjegyezhető telefonszámot.