+ Fotó

A lány, aki elvitte a világelső fotóverseny nemzeti díjának első két helyét

A nemzeti díj zsűrije felvállalta, hogy a nevezett 65 ország fotósainak fényképeiből kiválassza a legjobb, egyetlen munkát.


Nyitókép > Csoboth Edina: Invisible Soul

A 2017-es 0 magyar nemzeti díját Csoboth Edina Oliver című fotómunkája nyerte.

A Nemzeti díj a világ legnagyobb fotóversenyének globális programja, amely szakmai szinttől függetlenül minden fotós előtt nyitva áll. A nemzeti díj felvállalta, hogy a nevezett 65 ország fotósainak fényképeiből kiválassza a legjobb, egyetlen munkát.

Csoboth Edina: Oliver

Csoboth Edina mondja a győztes fotóról:

Úgy gondoltam, hogy egy tiszta és szuggesztív portréképet készítek Oliverről. Egyedi karakterisztikáját csak természetes fények és az analóg technológia segítségével tudtam a legjobban kiemelni. A tökéletes atmoszféra megteremtéséhez szükségem volt egy külső helyszínre, valamint egy középformátumú fényképezőgépre.

Csoboth Edina 2006-ban kezdte a fényképezést, tehetségére már tanulmányai alatt több fotóművész felfigyelt. Pályája elején a portréfotózás vonzotta, de később részt vett élete első divatfotózásán. Punk City című munkája 2011-ben elnyerte a Sony World Photography Award divat kategóriájának díját.

Egy ilyen rangos pályázaton elsőnek lenni a magyarok között hatalmas büszkeség és boldogság. Nem hittem volna, hogy a 2011-es győzelmem után újból sikerülhet,

– mondta Csoboth Edina.

A magyar nemzeti díj további helyezései:

2. helyezés: Csoboth Edina „Invisible Soul” című munkája

3. helyezés: Csákvári Péter „X-flys” című munkája

Csákvári Péter: X-flys

Összesen 227 596 nevezés érkezett a 2017-es Sony World Photography Awards fotópályázatára:
Professzionális versenyben: 110 270 nevezés
Nyílt versenyben: 105 692 nevezés
Ifjúsági versenyben: 11 634 nevezés

A World Photography Organisation 2017-ben fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli a Sony World Photography Awards-on névadó szponzorával, a Sony-val, mellyel partneri együttműködése szintén tíz éve tart. A fotóverseny minden évben a legjobb kortárs fotográfusok munkásságát ismeri el az előző évben készített, és a fotópályázat négy kategóriájába – Professzionális, Nyílt, Ifjúsági és Diák Fókusz – beküldött pályázatok értékelésével. A 2017-es Sony World Photography Awards nyerteseinek névsorát április 20-án hirdetik ki.

A győztes és a többi kiválasztott, elismert és nyertes alkotás megtekinthető a Sony World Photography Awards és Martin Parr életművének közös kiállításán április 21. és május 7. között Londonban. A nyertes fotók helyet kapnak a díjátadó hivatalos évkönyvében is.

Mind a 65 nevezett ország Nemzeti díj győzteseinek és dobogósainak névsorát a mai napon jelentették be, munkáik megtekinthetők itt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top