+ Irodalom

Tüntettek a postások egy közmondás miatt: Húzzák ki a tankönyvekből!

Egy kisebb tüntetés vonult végig Sydney főutcáján. A kétszáznegyvenhét levélkézbesítő táblákra írva azt követelte, hogy hagyjanak ki egy közmondást az iskolai tankönyvekből, mert a tapasztalataik az mutatják, hogy az szemenszedett hazugság, és csak félrevezeti a fiatalságot.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1959.

október, Ausztrália – Egy kisebb tüntetés vonult végig Sydney főutcáján. A kétszáznegyvenhét levélkézbesítő táblákra írva azt követelte, hogy hagyjanak ki egy közmondást az iskolai tankönyvekből, mert a tapasztalataik az mutatják, hogy az szemenszedett hazugság, és csak félrevezeti a fiatalságot. A közmondás így hangzik: Amelyik kutya ugat, az nem harap.

október, NSZK – Nürnberg éjszakai utcáit heteken át járta egy titokzatos férfi. Éjfélkor bemászott azokon a nyitva felejtett ablakokon, amelyek mögött úgy tudta, magányos asszony lakik. A férfi szerelmet vallott, elcsábította a magányban megkeseredett asszonyt, majd dolga végeztével egyúttal ki is rabolta.

október, Kanada – Az emberi magatartást tanulmányozó kutatók különleges felfedezést jelentettek be a férfiak borotválkozási szokásaival kapcsolatban. Megállapították, hogy azok a férfiak, akik az arcuk jobb oldalán kezdik a borotválkozást, sokkal kiegyensúlyozottabbak, mint azok, akik a bal oldalon kezdik. Arra viszont még nem találtak példát, hogy ha valaki rendszeresen odafigyelve jobb oldalon kezdi a borotválkozást, akkor ennek következtében kiegyensúlyozottabb lenne az élete.

november, Spanyolország – Bikaviadalok jeleneteit ábrázoló címkéket ragasztott a gyufásdobozokra egy spanyol gyufagyáros. A sorozatnak oly nagy sikere volt, hogy a gyűjtők felvásárolták az összes bikaviadalos gyufásdobozt, amelynek köszönhetően az ország egyes helységeiben nem lehetett gyufát kapni. A dohányosok napokon keresztül egymás cigijéről gyújtottak rá.

november, USA – Az órapiac meglepő újdonsága volt a kakukkos óra vadnyugati változata. Minden kongatás előtt kinyílik egy ajtócska ezeken az órákon is, de nem vidám kis kakukk bújt ki rajta, hanem egy revolvercső meredt a levegőbe, és annyi pisztolylövést adott le, ahány órát mutatott az óra. A legtöbb lakásban nem a hálószoba közelében helyezték el.

november, Dél-Afrika – Ez évben Johannesburgban tartották a Békaugrató Olimpiát. A győztes béka olyan nagyot ugrott, hogy nem csak az olimpiát nyerte meg vele, de egyben elhódította a világbajnoki címet is egy amerikai békától. A teljesítménye öt méter és ötvenöt centiméter volt. Szélcsendben, és közepes páratartalomnál.

december, Szovjetunió – Moszkvában megnyílt a világ első izotópáruháza. A több mint 500 fajta stabil izotópot, illetve ezek vegyületeit kínálták a vásárlóknak. Ugyancsak itt rendelhettek 490 féle radioaktív vegyületet és 75 radioaktív izotópfajtát is. A vásárlók különböző célra hasznosították a bolt termékeit, így például azok gondját is megoldotta, akik valami különleges ajándékkal szeretnének kedveskedni születésnapra, de nászajándékként is emlékezetessé tette a frigy pillanatait.

december, USA – Georgiában betörők jártak egy ruhagyárban, de miután feldúlták a raktárakat, tulajdonképpen érintetlenül hagyták a készletet, és üres kézzel távoztak. Sem a gyár tulajdonosa, sem a rendőrség nem lepődött meg ezen. A cég kizárólag rabruhákat gyártott.

december, Kanada – Egy régi monda szerint azt tartják, hogy a brit királyi ház napja akkor áldozik le, ha az ősi vár, a Tower falai közül kihalnak a hollók. Jelen idő szerint mindössze hat holló élt ott, ami egyesek szerint kockázatos mennyiségnek számított. Ezért egy kis csapat útnak indult, hogy a Kanada északi részén található, Sárga kés nevezetű helyen, amely terület bővelkedik madarakban, hollókat vásároljon. A hollókban gazdag tájon nagy megkönnyebbülést érzett mindahány londoni küldönc, közülük az egyik úgy találta, ha bizony London a Sárga kések földjén épült volna, soha ki nem találják ezt a mondát.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top