+ Irodalom

Olyat tett a kirúgott pasi, hogy a lány egy életre megemlegette

A fiú hosszú hónapokig udvarolt a lánynak, sétáltak, beszélgettek, s olykor jóízűen csókolóztak. A férfi megalapozottnak találta kapcsolatukat, ezért megkérte a lány a kezét…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1956.

április, Franciaország – Egy heves vérmérsékletű lioni férfi dühödt családi perpatvar közepette levágta a felesége haját. Az asszony feljelentést tett. A városi bíróság felelősségre vonta a harapós természetű embert, és 1000 frank pénzbüntetésre ítélte engedély nélkül végzett fodrászmunka címén.

április, Anglia – Egy gróf képviselőségének harmincadik esztendejében mondta el életének első dörgedelmes parlamenti beszédét, amelyben az angliai nyulakat ostorozta, és követelte teljes kiirtásukat. Képviselőtársai megrökönyödve hallgatták, vajon harminc év után mi hozhatta ki ennyire a sodrából. Az, kérem szépen, mondta a gróf, hogy ezúttal az én káposztaföldemen is súlyos károkat okoztak. Ezt azért már csak nem hagyhattam szó nélkül!

április, NSZK – A hamburgi villamosmegállókban leszálló utasok közül sokan balesetet szenvedtek a figyelmetlenül vezető autósok miatt. A balesetek megelőzésére jelzőlámpákat szereltek a villamosmegállókba, amelyek piros jelzésükkel leállították a forgalmat, ha villamos érkezett a megállóba. A jármű távozása után szabad utat adott a gépkocsiknak. Ez az eset is példázta, hogy elég egy remek ötlet, máris sokak életét és testi épségét mentettük meg.

május, USA – Egy fiatal amerikai polgár kérvényt nyújtott be a külügyminisztériumhoz, hogy vegyék fel diplomáciai szolgálatra. Kérelmét azzal utasították el, hogy csak 14 természetes, saját növesztésű foga van. A szabályok szerint ugyanis az amerikai diplomatáknak legalább 16 darab saját foggal kellett rendelkezniük.

május, Anglia – Nyugdíjazták a hivatásos londoni hóhért. Az öreg, hogy nyugdíjas éveire megfelelő megélhetést és napi teendőket biztosítson, kocsmát nyitott. A vendégek azonban nemcsak a jó borról és a kiszámíthatatlan időjárásról beszéltek a kocsmában, hanem minduntalan felhánytorgatták hóhérmúltját. A férfi valósággal belebetegedett, hogy vendégszeretetén folyton foltot ejtenek a kioltott életek, ezért hamarosan bezárta a kocsmát, és mély magányba temetkezett.

május, Franciaország – Párizsban különleges szemüvegek árusítása vette kezdetét. Ezek az okulárék nem a látóképességet javították, hanem azt a célt szolgálták, hogy megmentsék a párizsiakat az unalmas értekezletektől. A szemüveg lencséje mögé a szem élethű fotográfiáját helyezték, így viselője nyugodtan alhatott az értekezleteken. Csak arra kellett vigyáznia, hogy ne horkoljon.

június, Pakisztán – Az államvasutak főnöksége példátlan bejelentésre készült, ezért maga a nagyfőnök méltó körülményeket kért beosztottaitól a bejelentéshez. Egyedülálló sikert értünk el, hangzott a közlemény. Ellenőreink 12 hónap leforgása alatt nem kevesebb, mint egymillió kétszázhuszonötezer- háromszázötvenkilenc potyautast csíptek el a vonatokon.

június, Anglia – Egy esexi leányiskola igazgatósága körlevelet adott ki, amelyben a következőkre figyelmeztette a tanárokat. A diáklányokat testi fenyítéssel csak női oktatók büntethetik. Pálcával csak az ülepüket szabad ütni. Kettőnél többet tilos rájuk verni, és ütés közben ügyelni kell arra, hogy a lányok nylon alsóneműje nehogy megsérüljön.

június, Franciaország – A fiú hosszú hónapokig udvarolt a lánynak, sétáltak, beszélgettek, s olykor jóízűen csókolóztak. A férfi megalapozottnak találta kapcsolatukat, ezért megkérte a lány a kezét. A lány nem sokat gondolkodott, egyhamar kikosarazta a férfit, aki bedühödve elhatározta, olyan bosszút áll, amit élte végéig megemleget a lány. Tervét néhány hét alatt siker koronázta. Feleségül vette a lány anyját.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top