+ Irodalom

Orbán Viktornak kell megoldania a könyvszakma gondjait

Az egyesülés a könyvszakma problémáinak megoldására hat pontból álló javaslatot dolgozott ki, amelyet eljuttatnak Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Súlyos likviditási gondokat okoz a magyar könyvszakmának, hogy az Alexandra csoporthoz tartózó Könyvbazár Kft. több mint 3 milliárd forinttal tartozik a kiadóknak és a nyomdáknak, így áttételesen a szerzőknek is – mondta Kocsis András Sándor, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöke csütörtökön Budapesten.

Az egyesülés azt kéri a kormányzattól, hogy az állam vásárolja fel a Könyvbazár Kft. kötelezettségeit, amelyet semmilyen európai uniós jogszabály nem tilt. Ezzel meg lehetne akadályozni egy könyvpiaci leárazási hullám elindulását, kiadók és munkahelyek megszűnését.

Az egyesülés értesülése szerint az 56 Alexandra könyvesboltból 27 március 1-jén bezárt, és egyelőre nem lehet tudni, hogy ezeket átveszi-e valaki. Az MKKE elnöke elmondta, az sem tisztázott, hogyan kaphatják vissza 7 milliárd forint értékű készleteiket a  kiadók. Az egyesülés a könyvszakma problémáinak megoldására hat pontból álló javaslatot dolgozott ki, amelyet eljuttatnak Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top