+ Film

Ha valahol, akkor itt jó helyen lenne nyáron a gyerek!

Az Átváltozó Egyesület hisz abban, hogy a játék mint természetes és népszerű tevékenység, a világ megismerésének és a gondolati szabadság megtapasztalásának elsődleges eszköze lehet.

Keresés a weben

Milyen a tábor? –
Jó. De miért mindig
ez az első kérdés?

Elviselhetetlenül sok minden zajlik a Földön ebben a pillanatban is. Egyszerre olvassuk, nézzük és hallgatjuk a világot percenként megrázó történéseket. Figyelni kell a híreket, tájékozottnak tűnni és reagálni az újdonságokra. Nem érünk rá, mert követni kell az eseményeket.
Állj! Hagyjuk abba a naprakész komolyságot! Keressünk egy üres házat, vigyünk magunkkal társakat és kezdjünk el játszani.

A “TÁBOR” egy ilyen játék kibontakozását mutatja be egy gyerekek és felnőttek által együtt felépített, évente újraszerveződő közösségi eseményen keresztül, ahol mindenkinek van ideje és tere megtalálni a saját gondolatait. A néző a Tócsa tábor azaz gyereknyaraltatás egyik nyári turnusába kapcsolódhat be, ahol 2010 óta játsszák ezt a különleges játékot. Megismerhetjük a játék sajátos összetevőit és terminológiáját és nem utolsósorban a Tócsa lényegét, minden játék legfőbb eszközét: az átváltozást is.

A kísérleti szerepjátékok fontos eleme a valóságos helyszín – mert az egyfajta biztonsági szelepként óvja meg a résztvevőket attól, hogy elveszítsék a külvilággal való kapcsolat lehetőségét.

Az Átváltozó Egyesület saját művészetpedagógiai módszertana alapján szervez nyitott szerkezetű játék-eseményeket, nem formális oktatási és szabadidős programokat gyerek, felnőtt és vegyes csoportokkal. A módszertant a 2010 óta működő Tócsa Gyereknyaraltatás vagyis Tábor alapelveinek kiterjesztésével alakítják ki a résztvevők.

Az Átváltozó Egyesület hisz abban, hogy a játék mint természetes és népszerű tevékenység, a világ megismerésének és a gondolati szabadság megtapasztalásának elsődleges eszköze lehet.

Az este folyamán az Átváltozó Egyesület tagjai meghívott vendégekkel beszélgetnek, majd levetítik a TÁBOR c. dokumentumfilmet.

Trafó, 2017. február 26. 18.

Meghívott beszélgetőpartnerek:
K. Horváth Zsolt – történész
Trencsényi László – neveléselmélet és gyermekkultúra szakértő
Kiss Bea – rádióriporter
Bazsányi Sándor – esztéta
Király Edit – pedagógus, korábbi gyerektábor szervezője
Bazsányi Simon – átváltozott szereplő

Moderátor:
Lord Nickelback Taylor (átváltozott szereplő, akit Pomlényi Attila drámapedagógus és diplomata, az Átváltozó Egyesület alapító tagja alakít)
A beszélgetésen részt vesznek az Átváltozó Egyesület további tagjai – Kliment János és Pásztor Sára -,  átváltozott (fiktív) szereplők formájában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top