+ Irodalom

Új korszakot nyitott a cipzáros bécsi virsli

Évek óta bosszankodtak a bécsiek, hogy valami történt a virslijükkel, mert hiába tartották be a főzési és sütési időt, a virsli bőre rátapadt a húsra és nem tudták rendesen lehúzni.

Furcsa történetek a xx. századból magyar sajtócikkek alapján – 1939

január, Ausztria – Évek óta bosszankodtak a bécsiek, hogy valami történt a virslijükkel, mert hiába tartották be a főzési és sütési időt, a virsli bőre rátapadt a húsra és nem tudták rendesen lehúzni. Aznap, amikor meglátták a plakátokat, nem tudtak ellenállni, ömlött a nép a boltokba. Az osztrák virslievésben új korszakot nyitott a cipzáros virsli.

január, Jugoszlávia – A szarajevói törvényszék súlyos testi sértés miatt eljárást indított egy szamár ellen. A vád szerint az állat nagyon csúnyán összerugdosott két gyereket. Mivel a szamár nem jelenhetett meg a törvényszék előtt, ezért a gazdáját idézték be. A férfi a Koránra hivatkozva hárította el magáról a felelősséget, mondván, a szentírás szerint a szamár önálló lény, vagyis felelős a tetteiért, majd tanúkkal igazolta, hogy nem a szamár, hanem a gyerekek kezdték a verekedést.

január, Magyarország – Aznap este rászánta magát egy férfi, hogy dupla vagy semmi alapon minden pénzét föltegye a ruletten a feketére. Amikor belépett a kaszinóba, elbizonytalanodott, és csak járkált az asztalok között. Aztán határidőt szabott magának, és azt mondta, pontban éjfélkor megrakja a tétet. Így is történt. Izzadt a tenyere, a golyó pörgött. Ám ebben a pillanatban berobbantak az ajtók, és rendőrök rohanták meg a játéktermet, a kaszinó bérlőjét lecsukták, a pénzt elkobozták. A golyó még évekig pörgött a férfi fejében, nem tudott megállni.

február, Románia – Egy tizenegy éves kislány mesélte a rendőröknek Ramnicul Valcea községben, hogy a barátja, egy kilencéves kisfiú eltörte a szánkóját, ezért nagyon megharagudott rá, és halálra ítélte. Odahívta egy kúthoz, megparancsolta neki, hogy vesse le a ruháját. A kisfiú könyörgött a barátnőjének, hogy bocsásson meg neki, de a lány kérlelhetetlen volt, és belelökte a kútba. A rendőrök tátott szájjal hallgatták a mesét, és csak akkor hitték el, amikor a kútban rátaláltak a halott meztelen kisfiúra.

február, Írország – Belfastban egy férfi betörte a kirakatot, ellopott belőle egy pár cipőt, majd hamarosan elfogták. A bíróság előtt azzal magyarázta tettét, hogy katona szeretett volna lenni, de attól félt, hogy a sorozáson túl soványnak találják. A barátja azt tanácsolta, hogy jusson be a fogházba, mert ott nagyon jó a kaja, és nyugalom van, biztos fölszed pár kilót. A férfi töredelmesen megbánta a tettét, ugyanis hetek óta bent van, és egy grammot sem hízott.

február, Ausztrália – Sidneyben speciális kutyaidomítással foglalkoztak a rendőrök. Hangszórós rádiókat szereltek a kutyákra, amelyekkel távolról irányították az állatokat. A kutyák elméjét először kissé megzavarta, hogy olyasvalaki beszél hozzájuk, aki nincs ott, de rövid időn belül beleszoktak a szerepbe, és követték az utasításokat. Csak az olyan mondatokkal nem tudtak mit kezdeni, mint például, a rohadt életbe, honnan jön ez a kurva sok moszkitó.

március, Anglia – Választási kortes állított be egy munkás lakásába, átnyújtotta mindkét jelölt papírjait, majd hosszan ecsetelte, miért érdemes az ő jelöltjére szavazni. A családapa elmélyülten tanulmányozta a jelölteket, majd azt mondta, hogy nem ismeri az urakat, de ahogyan elképzeli őket, annak örül, hogy csak az egyikük kerülhet be a parlamentbe.

március, USA – Egy külföldi színésznő minden fellépésére magával vitte a macskáját, de mert Amerikában zárlatot rendeltek el a macskabehozatalra, a nő trükköt eszelt ki. Elaltatta az állatot egy injekcióval, majd a kabátjára terítette, mint extrém, de exkluzív prémet. Épp beengedték volna az országba, mikor a macska fölébredt és belenyávogott a vámosok arcába.

március, India – Közadakozásból létesítettek kórházat Bombayben, beteg madarak és rovarok részére. Önkéntes ápolók gondozták az állatokat, szorult helyzetben saját vérükkel táplálták az elesett rovarokat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top