+ Irodalom

Az öngyilkos asztalosmester különös búcsúlevelet írt a rendőrségnek

Reggel a felesége talált rá arra az asztalosmesterre, aki a konyhában akasztotta föl magát. A férfi több búcsúlevelet is hátrahagyott.

Furcsa történetek a xx. századból magyar sajtócikkek alapján – 1938

július, Magyarország – Reggel a felesége talált rá arra az asztalosmesterre, aki a konyhában akasztotta föl magát. A férfi több búcsúlevelet is hátrahagyott. A rendőrségnek azt írta, hogy egész életében a világbékéért dolgozott, és azért végzett magával, mert belefáradt az eredménytelen küzdelembe.

július, Lengyelország – Elkészült Katowice új székesegyháza, de egyetlen harangot sem kapott. Harang helyett nagy teljesítményű hangszórót helyeztek el a toronyban, összekötötték egy gramofonnal, amelyen minden alkalommal lejátszottak egy németországi harangzúgásáról készült lemezfelvételt.

július, Dél-Afrika – Egy angol légitársaság hidroplánokkal szállított árut a két ország között. Az afrikai leszálláshoz piros jelzőbójákat használtak, amelyeket percek alatt szétmarcangoltak a krokodilok. A gumival borított acélbóják jóval tartósabbnak bizonyultak, viszont a folyó mellett élő bennszülöttek hitvilága szerint szerencsétlenséget jelentettek az efféle tárgyak, ezért elsüllyesztették őket.

augusztus, USA – Az Atlanti-óceánt oda-vissza átrepülő férfi attól lett világhírű, hogy az utat egy rozoga gépen, műszerek nélkül tette meg, miközben egyetlen haja szála sem görbült. New York-i szállodája előtt hatalmas tömeg várta, és mikor kiszállt a kocsijából, olyan sokan a keblükre emelték, hogy eltört két bordája.

augusztus, Lengyelország – Nyolc medvét vittek vissza az állatkertből az erdőbe. Az állatok annyira megszokták az ember közelségét, hogy néhány nap múlva hiányérzetük támadt. Először egy kis település rendőrőrszobájára látogattak el, de mert ott nem találtak senkit, átsétáltak a közeli vasútállomásra, ahol elvegyültek a várakozók között, akik rémületükben kövekkel dobálták meg a medvéket. A macik végül szomorúan és csalódottan vonultak vissza az erdőbe.

augusztus, Tunézia – Tunisz környékén skorpiók tömegei támadtak az emberekre, ezért a kormány pénzjutalmat tűzött ki az elpusztításukra. Egy szegény, de bátor férfi úgy gondolta, itt a nagy alkalom, hogy megváltoztassa az életét. Miután több száz skorpiót elpusztított, kimerülten rogyott le otthonában, ahol mély álomba szenderült, még a skorpió csípésére sem ébredt föl.

szeptember, Japán – Wakayama város postamesterét mérhetetlen kíváncsiság fűtötte, vajon elhinnék-e neki, ha légitámadás közeledtét jelző riasztó jelet adna le a távírókészülékén? Egy este aztán rászánta magát, elküldte a jelet, és várt. Egy perc sem telet bele, kialudtak az utcalámpák, szirénák harsantak, és riadóztattak nyolcezer légvédelmi önkéntest, akik készenlétbe helyezték a légelhárító ágyúkat és reflektorokat, és várták a támadást. A postamester elégedett volt, pontosan így képzelte.

szeptember, Anglia – Nyugdíjba vonult a londoni rendőrség méhészeti szakértője, aki pályafutása alatt számos veszedelmes méhrajt fogott be. Tapasztalatai szerint méhcsípésnek leginkább a vörös hajúak és az alkoholszagúak vannak kitéve. A szakértő megnyugtatta a gyakorló alkoholistákat, hogy a méhekkel való viaskodás nem a delírium bizonyos fokozatához tartozó látomás.

szeptember, Románia – Bukarestben új kormányrendelettel szabályozták a halálbüntetést. A kivégzést 48 órán belül, a nyilvánosság kizárásával azon a helyen kell végrehajtani, ahol az ítéletet meghozták. A kivégzés módja a golyó általi halál. Az áldott állapotban lévő elítéltet szülés után kell kivégezni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top