+ Színház

Bozsik Yvette lesz a kaposvári színház művészeti vezetője

Mindeközben a Bozsik Yvette Társulat új gyerekdarabra készül: Carlo Collodi olasz író 1883-ban kiadott Pinokkió kalandjai című könyvének táncos feldolgozását mutatja be a társulat január 18-án a Müpában.

2016. december 8-án Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése dr. Fülöp Péter igazgatói megbízását 2017. augusztus 31-ig meghosszabbította.

Az igazgató 2017. januártól Bozsik Yvette Kossuth-díjas rendező-koreográfust bízza meg a teátrum művészeti vezetőjeként, akinek irányításával még ez év végén megkezdődik a következő évad műsortervének összeállítása – írja a kapos.hu.

Mindeközben a Bozsik Yvette Társulat új gyerekdarabra készül: Carlo Collodi olasz író 1883-ban kiadott Pinokkió kalandjai című könyvének táncos feldolgozását mutatja be a társulat január 18-án a Müpában. A Kossuth-díjas táncművész és koreográfus újra előveszi imádott műfaját, a commedia dell’arte-t, amely egyszerre furfangos, vidám, tragikus és veszélyes.

A Pinokkióban minden benne van, ami egy jó gyermek táncelőadáshoz kell: remek főszereplő karakteres mozgással, a macska és a róka képviselte gonosz, de vicces karakterek, szép bábok, félelmetes, de lágy szívű óriás, bájos tündér, vadóc fiúkarakter és izgalom, amikor szamárrá változik a két főszereplő.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top