+ Színház

Az ország legérzékenyebb társulatának találkozása Müller Sziámival és Örkénnyel

A Baltazár Színház eddigi teljesítménye alapján kijelenthető, ez nem ahhozképest-színház.

Az óbudai Baltazár Színház december 8-án mutatta be legújabb előadását, az Örkény István műveiből szőtt, groteszk humorral átitatott „Nézzünk bizakodva a jövőbe!” Az 1998-ban alakult Baltazár Színház egy különleges, Magyarországon egyedülálló hivatásos színtársulat, amely értelmi sérült színészekből áll. A darab rendezője, Kováts Kriszta a  Nullahategy portálnak beszélt a darabról és a Baltazár Színházról.

Csodálatos, érzelmekkel teli emberek, akik nagyon sok szeretet, gyengédséget képesek adni. Ha hagyunk időt rá, hogy megismerjük egymást, fantasztikusan küzdenek és csodás eredményeket képesek elérni. Nagyon érzékenyek, hihetetlenül gyorsan felzaklatják magukat, nagyon kevés az önkontrolljuk. Könnyen elsírják magukat, ilyenkor meg kell őket ölelgetni, puszilgatni, nagy szükségük van arra, hogy ahogy ők, úgy mi is kimutassuk az érzelmeinket.

Az előadásban az egyperces novellák mellett Örkény személyes írásai is belekerültek a darabba.

Ennél a produkciónál arra törekedtem, hogy a darabban fellépő 13 ember egyenrangú szereposztásban egyformán szerepeljen. Itt most olyanok is beszélnek, akik korábban nem nagyon kaptak szöveget. Hozzájuk csatlakozunk Müller Péter Sziámival, mint az Örkény házaspár és szerepel a darabban még két zenész is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top