+ Ajánló

Édes kis Csokifesztivál lesz a jövő hétvégén

A kiállítók között lesznek az Angliából Great Taste védjeggyel hazaérkező csokikészítők is. A kézműves csokoládék bőséges kínálata mellett csomagolt édességekből sem lesz hiány.

Édes napok várnak mindazokra, akik november 11. és 13. között ellátogatnak Szolnokra, ahol ötödik alkalommal rendez csokoládéfesztivált az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ.

Húsz kiállító mutat be csokoládékat, bonbonokat, cup cake-eket és egyéb édességeket a fesztiválon. A kiállítók között lesznek az Angliából Great Taste védjeggyel hazaérkező csokikészítők is. A kézműves csokoládék bőséges kínálata mellett csomagolt édességekből sem lesz hiány, a Stühmer és a Szerencsi nevek például bizonyára sokaknak ismerősek.

Az idei fesztivál az eddig bevált betétprogramok mellett számos újdonságot is tartogat.

Az érdeklődők hallhatnak egyebek mellett arról, hogyan fedezték fel az európaiak a kakaóbabot, mire használták Amerika őslakosai a kakaócserje termését, valamint megtudhatják, miként lett a csokoládé gyógyszerből élvezeti cikké, majd iparággá.

A csokoládéfesztiválhoz harmadik alkalommal csatlakozik a dizájnvásár, ahol Magyarország formatervezői a környezettudatosságra hívják fel a figyelmet és az újrahasznosítás szellemében vonultatják fel termékeiket.

A fesztivál keretében fellép többek mellett a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a Marching Jazz Band, a Szőlőskislaki Artista Iskola és Papp Helgát is hallgathatja a közönség a Nőstények női stand up csapatból. Az eseményen Bernáth József dedikálja majd legújabb könyvét.

A kisebbeket a Madzag Bábegyüttes szórakoztatja a fesztiválon, de lesz hangszerbemutató és posztótechnikával színesített meseelőadásokat is hallhatnak a gyerekek. A miskolci Farkas Béla – aki az utolsó tekenővájók egyikeként képviselte Magyarországot a milánói világkiállításon – is tart majd bemutatót.

A „hangszercsépelőben” a Bélaműhely Sound Art néven ismert formáció ipari hulladékokból, kimustrált használati tárgyakból, hordókból, csövekből, kerékpár-és számítógépalkatrészekből, teknőből, serpenyőkből és papírdobozokból készít hangkeltő eszközöket.

A programok között lesz sütöde, mézeskalács játszóház, vesszőfonó-bemutató, körhinta, csokimozi, meseszobor- és retro számítógép-kiállítás, népi kézműves foglalkoztatók és bemutatók, valamint ökosarok. Az érdeklődők megtekinthetik a textilszobrászati kiállítást, de érdekesnek ígérkezik a kakaóbab-termőhelyek földrajzi térképe is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top