+ Design

Vegyél ARC plakátot!

Tizenhatodszorra rendezik meg az Arc plakátkiállítást, melyre idén is a belpolitika volt a legnagyobb hatással, de Habony és Matolcsy mellett Kiss László ügye is megihletett többeket. Ez már a második Arc egy kormányzati plakátkampány árnyékában, de a legtrükkösebb pályamű szimplán az életre koncentrált.

Amikor 2000-ben először rendezték meg a Bakos Gábor, Fatér Barna és Geszti Péter alapította Arc plakátkiállítást, egészen más kihívásokkal kellett megküzdeniük korunk photoshop-művészeinek: nemcsak, hogy még nem jutott minden háztömbre egy belőlük, de Facebook, Tumblr és egyéb hasonló felületek híján célba juttatni se nagyon tudták az alkotásaikat.

Nekik pont kapóra jött az Arc, ami az induláskor tényleg foglalkoztatta a közvéleményt, de az évek múltával ez egyre kevésbé volt így.

(Egyébként azért a tizenhatodik az idei, mert 2011-ben elmaradt.)

Nem is csak a fentebb említett tényezők miatt, de maga az óriásplakát is veszített a jelentőségéből, és ha nincs Habony Árpád, akkor ez a médium a kutyát se érdekelné, a csirkeaprólékot hirdető élelmiszeráruházakat leszámítva.

Most viszont már második éve a plakátokról szól ez az időszak a magyar közéletben: a tavalyi kiállításról szóló cikkünkben még a “Ha Magyarországra jössz…” kezdetű, migránsozós plakátok és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt válaszai jelentették az aktualitást, most meg szinte napra pontosan egy évvel ugyanott tartunk, csak a plakátok szövege változott. De hogyan érinti az Arcot, hogy egy plakátháború kellős közepén rendezik meg az idén is?

(…)

A 16. Arc kiállítás plakátjait szeptember 25-ig lehet megtekinteni az 56-osok terén. Idén először meg is lehet venni a pályaműveket.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top