Titkos sebészeti műtő Ferencvárosban

000.trafó péli barna

Szeptember 9-én este hétkor nyílik a Trafó Galériában Péli Barna kiállítása Hangszigetelt Zoltán 9 címmel. Ahogy azt megszokhattuk, a művész most is egy abszurd, mitologikus történetet sűrített szoborcsoportba.

A két alak közül az egyik Péli Barna alkotása...

A két alak közül az egyik Péli Barna alkotása…

Fenyvesi Áron, a Trafó Galéria vezetője – helyszínelés közben – így jellemezte a pénteken nyíló kiállítást:

Péli Barna a közép-fiatal magyar szobrászgeneráció egyik legfontosabb képviselője. A művész fő kérdésfelvetése mostanában, hogy hogyan definiálható az emberi alak, hol vannak a határai. Ezen kérdésfelvetések kapcsán integrálódtak műveibe a robotok, amelyek részben emberi összetevőket hordoznak. Az a kérdés, hogy mennyire kezdjük az ilyen robotot emberi alaknak tekinteni.

Fenyvesi Áron

Fenyvesi Áron

A most látható zugműtő szerű helyszín, és a hozzá kapcsolható történet: az embereket műtő gépprofesszor furcsa hibrideket hoz létre. Mintha az össze megjelenő figura erről a műtőasztalról került volna ki, hogy saját életet éljen a galéria térében.

trafó galéria

A borítókép Ofner Gergő munkája, a többi képet Drucker Dávid készítette, a szövegben előforduló ‘helyszínelés’ kifejezés alatt természetesen sajtótájékoztató értendő.Nincs hozzászólás

Írd le a véleményed!