+ Média

Ebben a spanyol városban minden 13. ember púpos volt

Egy csöndes utazó érkezett a Sierra Moréna hegység lábaihoz, s mert fáradt volt, néhány nap pihenőt tartott. Ha nem az ivóban, az emeleti szobájából figyelte az embereket. Ugyan, mi olyan fura ezen a helyen, kérdezte a kocsmárost.

A XX. század története magyar sajtócikkek alapján – 1906 – a képen Birmingham

január, Egyiptom – Szeretkezés után úgy feküdtek az ágyban, mint akik nem ismerik egymást. Aztán a nő felkönyökölt, ivott egy pohár vizet. Tudod, minden országban többen vannak a nők, mondta a férfi váratlanul, csak nálunk van fordítva. És ez mit jelent, kérdezte a nő. Nem tudom, válaszolt a férfi, talán azt, hogy szerencsés vagyok.

január, Magyarország – Világjáró útra indult egy győri származású férfi. Napi átlag 40 kilométert utazott vonaton, hajón és gyalog, hogy egy német cég megbízásának eleget téve képes beszámolókat készítsen. A férfinak nincs különösebb úti célja, vagyis céltalanul bolyong, amely módszer kivált alkalmas arra, ha olyasmit szeretnénk fölfedezni, amit nem ismerünk.

január, Kanada – A Columbia-folyón temérdek lazac indult az ívóhely felé, a halászok már nem bírták puszta kézzel kihúzni a hálót. Nyeregbe ültek, belovagoltak a vízbe, és így emelték partra a húzóhálóban vergődő lazacokat. A medvék távolról figyelték, milyen találékony az ember, még a szájukat is eltátották, mintha biztosak lenének afelől, hogy előbb-utóbb kitüntetést kapnak.

február, Spanyolország – Egy csöndes utazó érkezett a Sierra Moréna hegység lábaihoz, s mert fáradt volt, néhány nap pihenőt tartott. Ha nem az ivóban, az emeleti szobájából figyelte az embereket. Ugyan, mi olyan fura ezen a helyen, kérdezte a kocsmárost. A púposok, válaszolt a kocsmáros, itt minden 13. ember púpos. Hát, mondta az utazó, nem egy szerencsés szám.

február, Franciaország – A párizsi fodrásznők helyzete kivált rosszra fordult. A nők saját kezűleg fésülték a frizuráikat, és csak akkor fordultak fodrászhoz, ha csábítóan divatos álfürtöket kívántak helyezni a hajukba. Egy kis üzlet ma volt nyitva utoljára, a fodrásznő egész délután a kirakatból bámulta az utcát, s mikor a bezárt üzletre még egyszer visszapillantott, úgy érezte, a női bájakra tette ki a lakatot.

február, Japán – A leányiskola vastag falait vibrálva zúgó csengő hangja rázta meg. A lányok felálltak, de az utolsó óra ellenére a termekben maradtak, és ügyes kezű munkával kötszereket készítettek a hadseregnek. Lelkesen és finom aggodalommal jártak az ujjak, s ha nagyritkán sebet ejtett magán valaki, a felitatott vér látványától megelevenedett az ország lobogója.

március, Anglia – A birminghami gombostűgyárban ezen a napon is 37 millió gombostűt gyártottak, s mivel ez idő szerint Európa lakóinak száma 250 millió, kézenfekvő, hogy nagyjából minden nyolcadik európai lakosnak naponta egy gombostűt kellene elveszíteni ahhoz, hogy a gyár termelése elfogyjon. Ez az arány főleg szénakazlak közelében tartható.

március, Ausztria – Egy bécsi orvos turistákat, úgynevezett vándorsportot űző embereket vizsgált, és azt találta, hogy 31 túrázóból 29-en rendelkeztek valamely kifejlett szívbajjal. Tapasztalataiból azt a következtetést vonta le, hogy tehát a vándorsportot űzők kilencven százaléka a szívét áldozza fel a túrázás gyönyörűségének oltárán.

március, Paraguay – Való igaz, hogy minden férfira hét nő jutott, ezért a nehéz fizikai munkát, sőt, sokszor a katonai szolgálatot is a nők látták el, mégsem adta írásba egyetlen paraguayi férfi sem, hogy az országban paradicsomi állapotok uralkodnának. A bőség zavarában olykor elfelejt az ember a lemondás után támadt űrnek örülni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top