+ Film

Adócsalás gyanújába keveredett a Becstelen Brigantyk színésze

Christoph Waltz 2009-ben szerzett nemzetközi hírnevet Quentin Tarantino Becstelen Brigantyk című filmjében nyújtott alakításával, amelyért Cannes-ban a legjobb színész díjával jutalmazták. Szerepéért egy-egy Bafta- és Golden Globe-díj mellett első Oscar-díját is megkapta

Adócsalás gyanújába keveredett Christoph Waltz kétszeres Oscar-díjas osztrák színész – írta csütörtökön a Bild című német lap.

A beszámoló szerint a filmművész nevére az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi adóhivatal nyomozói bukkantak egy feltételezett adócsalók adatait tartalmazó CD-n. A hivatal által vásárolt adathordozón rögzített információk alapján az osztrák-német kettős állampolgár legkevesebb százezer eurót tartott egy külföldi számlán, a gyanú szerint azért, hogy kivonja az adózás alól.

A Los Angeles mellett Berlinben is bejelentett lakóhellyel rendelkező színész ügyében a német főváros ügyészsége indított eljárást adózási bűncselekmény gyanújával. A hatóság az adótitok védelméről szóló jogszabályra hivatkozva nem közölt részleteket.

Az észak-rajna-vesztfáliai adóhivatal a tartományi kormány felhatalmazásával az utóbbi években számos CD-t vásárolt, amely svájci vagy liechtensteini bankoktól kiszivárogtatott kimutatásokat tartalmaz pénzüket az adózás elől külföldre menekítő német állampolgárokról.

A hivatal több millió eurót költött ilyen adathordozókra, és országszerte több százmillió euró bevétel keletkezett a leleplezett csalók ellen indított eljárások révén, illetve a lebukás megelőzése és a büntetés elkerülése céljából saját magukat feljelentő adókerülők befizetéseiből.

Christoph Waltz 2009-ben szerzett nemzetközi hírnevet Quentin Tarantino Becstelen Brigantyk című filmjében nyújtott alakításával, amelyért Cannes-ban a legjobb színész díjával jutalmazták. Szerepéért egy-egy Bafta- és Golden Globe-díj mellett első Oscar-díját is megkapta, amelyet 2013-ban követett a második a Django elszabadul című újabb Tarantino-filmben nyújtott alakításáért.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top