+ Gasztro

44 érmet hoztak el a magyar borászok Londonból

A Decanter World Wine Awards 2016 magyar díjazottjai közül platinát kapott a tokaji Chateau Dereszla 2008-as aszúeszenciája, valamint a mádi Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet 2012-es furmintja.

A magyar borászatok összesen 44 érmet nyertek a Decanter World Wine Awards most véget ért londoni mustráján. A magyar induló két platina, nyolc arany, 18 ezüst és 16 bronz minősítést kaptak. További 21 magyar bor részesült elismerő oklevélben.

A világ egyik legfontosabb borversenyeként számon tartott Decanter World Wine Awards 2016 öt napon át tartott, a mezőny résztvevőit a korábban a világ legnevesebb borszakértőiből álló 244 fős nemzetközi zsűri választotta ki, több mint 13 ezer bor közül. Összesen 31 magyar borászat 64 bora indult a versenyen.

A londoni versenybe nevezett borok között 31 „Platina – Best in Show” elnevezésű érmet, 130 platina érmet, 378 aranyat, 2567 ezüstöt és 6254 bronzot osztottak ki. A legtöbb érmet – 14 platinát és 74 aranyat – az olasz borok kapták. A Decanter World Wine Awards (DWWA) versenyre idén 48 ország 5836 borászata nevezett; 7298 vörös-, 644 rozé és 5182 fehérborral. A DWWA-t idén tizenharmadik alkalommal rendezték meg.

A Decanter World Wine Awards 2016 magyar díjazottjai közül platinát kapott a tokaji Chateau Dereszla 2008-as aszúeszenciája, valamint a mádi Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet 2012-es furmintja. Aranyat nyert a Béres Tokaj 2008-as ötputtonyos aszúja, a villányi Bock József 2012-es Fekete-Hegy Selection Cabernet Franc-ja, a tokaji Chateau Dereszla 2009-es ötputtonyos aszúja, a tokaji Chateau Dereszla 2007-es aszúja, a tokaji Dobogó Pincészet 2003-as édes házasítása, a tokaji Grand Tokaj 2013-as aszúja, a mádi Holdvölgy 2011-es Signature édes házasítása, valamint a szintén mádi Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet 2013-as Dongó édes szamorodnija.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top