+ Zene

Thrash metál legenda is fellép a Fezenen

Anthrax

A Fezen szervezői újabb neves külföldi fellépő nevét jelentették be a Faithless, az Infected Mushroom és a Milky Chance után.

Az 1980-as évek egyik legnépszerűbb thrash metal együttese, az amerikai Anthrax is fellép az idei jubileumi, 20. Fezenen (Fehérvári Zenei Napok) augusztus 3. és 6. között – jelentette be a főszervező. Kovács Antal elmondta, hogy a zenekar nemrégiben megjelent For All Kings című új albumát augusztus 3-án hallhatja majd először élőben a magyar közönség.

Az Anthrax – Joey Belladonna ének, Jonathan Donais szólógitár, Scott Ian ritmusgitár, Frank Bello basszusgitár és Charlie Benante dobok – 1984 óta több mint 10 millió lemezt adott el világszerte, és a thrash metal irányzatban a Metallicával, a Megadeth-szel, és a Slayerrel együtt alkotják a “nagy négyes”-t. A főszervező közölte, hogy a fesztivál végleges programja napokon belül kialakul, még néhány külföldi zenekarral tárgyalnak.

Kovács Antal komoly változásnak nevezte, hogy a jelenleg felújítás alatt álló amerikai futballpályán és a mellette lévő füves futballpályán lesz a kemping, miközben a két nagyszínpad (egy rock- és egy popszínpad) a kemping korábbi helyére kerül. Emellett lesz még egy színpad egy nagysátorban, illetve a Fezen Klub két termében is várják a zenekedvelőket.

Cser-Palkovics András polgármester az egyik legnagyobb és legmegfizethetőbb fesztiválnak nevezte a Fezent, amely idén még jobb körülményeket biztosít a résztvevőknek, hiszen a MÁV-pálya felújításával kulturáltabb szórakozási lehetőség adódik. Hozzátette: szükség volt a rendezvényhelyszín bővítésére a tavalyi teltház után, ezért a város segítségével a pálya melletti területet is bevonják a zenei helyszínek közé.

A Fezen szervezői korábban a Faithless, az Infected Mushroom, a Milky Chance, a Maxi Jazz & The E-Type Boyz, a Within Temptation, a DevilDriver, a Finntroll, a Powerwolf, Dub Fx, a Nouvelle Vague, a Cult, a Guano Apes, a Subways valamint a 69 Eyes fellépését is bejelentették. A hazai zenekarok közül már biztosan ott lesz a fesztiválon a Tankcsapda, a Lord, a P. Box, a Road, az Omen és a Depresszió.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Népszerűek

To Top