+ Képzőművészet

3900 oldalnyi Paul Klee jegyzet vált ingyen elérhetővé

Paul Klee jegyzet

Paul Klee a huszadik század egyik legjelentősebb képzőművésze, aki nem csak műveivel, de elméleti munkásságával és oktató tevékenységével is befolyásolta kortársait. Most beleolvashatsz a jegyzeteibe!

Keresés a weben

Paul Klee (1879-1940) kilencezernél több műalkotást hagyott ránk (ha nem számítjuk a fiának készített kesztyűbábokat), de még ennél is terjedelmesebb az a szellemi hagyaték, mely oktatói tevékenységének köszönhetően jött létre. A Klee által bejárt művészi-szellemi életút fontosságára már régebben is felfigyeltek, jegyzeteiből korábban már nyomatásban megjelent kétkötetnyi, de az elképesztő mennyiségű, színes ábrákkal illusztrált jegyzetek közzététele már csak terjedelmi okok miatt is megoldhatatlan feladat volt az internet előtti világban.

Hogyan hajt hasznot az ingyen hozzáférhető könyv?

A hagyatékot gondozó, berni székhelyű Paul Klee Központ mostanra jutott el odáig, hogy online elérhetővé tette a Klee-jegyzeteket. Nyilván kevesen vannak, akik mélységében tudnak és akarnak foglalkozni a majd’ négyezer oldallal, de belelapozni érdemes ITT.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Gavrilo Princip szerint:

    Hello, hibás a “belelapozni érdemes ITT” link.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top