+ Életmód

Kínos baki: tévedésből mosatták le a graffitiművész alkotását

Christian Guémy

A városháza bocsánatot kért a tévedésért. A hatóságok közölték, hogy a művész március elején visszatér Reimsbe, hogy még több alkotást készítsen. Remélhetőleg azokat már nem mossák le.

Tévedésből lemosták egy graffitiművész, Christian Guémy alkotását a franciaországi Reimsben, holott épp a városvezetőség bízta meg az alkotót a mű elkészítésével – tudósított a BBC hírportálja.

Az ország egyik legismertebb graffitiművészét, a C215 művésznevű Christian Guémyt felkérte Reims város vezetősége, hogy készítse el a falnak támaszkodva kuporgó, duzzogó kisfiú graffitijét.
A közterületek tisztításáért felelős – és graffitiellenes –  szervezettel azonban elfelejtették közölni, hogy ne mossák le a megbízásból készített alakot.

Guémyt nem zaklatta fel az eset. Mint mondta, az lepte csak meg, hogy ugyanaz a város távolíttatta el a graffitit, amelyik megbízta őt az elkészítéssel.
A városháza bocsánatot kért a tévedésért. A hatóságok közölték, hogy a művész március elején visszatér Reimsbe, hogy még több alkotást készítsen. A kultúráért és kulturális eseményekért felelős hatóság megígérte, hogy ezúttal időben figyelmezteti a köztisztasági vállalatot is.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top