+ Zene

Bepótolja elmaradt budapesti koncertjét a német énekes

jonas kaufmann

Jonas Kaufmann dalestet ad a Müpában június 7-én, a világhírű német tenort Helmut Deutsch kíséri zongorán.

Jonas Kaufmann dalestet ad a Müpában június 7-én, a világhírű német tenort Helmut Deutsch kíséri zongorán.

A művészek a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben adandó est műsorát később hozzák nyilvánosságra. Ez lesz Jonas Kaufmann első egész estés műsora Magyarországon.

Wagner kifejezésével élve: Jonas Kaufmann maga az eleven Gesamtkunstwerk, vagyis összművészet. Egyesül benne mindaz, ami egy énekest nem egyszerűen kiválóvá, hanem rendkívüli művésszé tesz. A legfontosabb természetesen a hangja, ez a jellegzetesen sötét színezetű, mégis fényes és tiszta tenor, amely ugyanúgy képes könnyednek és hajlékonynak mutatkozni, mint súlyosnak és drámainak. Mindehhez rendkívüli színészi adottságok társulnak. Ennek köszönhetően repertoárja kivételesen széles, egyaránt énekel Wagnert és Verdit, Beethovent és Puccinit, Richard Strausst, Massenet-t, és természetesen dalokat is

– olvasható a koncert ajánlójában. Jonas Kaufmann dalestjére a Müpa+ hűségprogram arany és platina szintet elért tagjai csütörtökön 10 órától válthatnak jegyet. A nagyközönség és a Müpa+ hűségprogram alap és ezüst szintjének tagjai számára pénteken 10 órakor indul a jegyértékesítés. Jonas Kaufmann 2014 októberében már fellépett volna a Müpában, de a koncertet a tenor menedzsmentje megbetegedésre hivatkozva lemondta.

Az alábbi videón Kaufmann egy duettet énekel Verdi Aida című operájából:

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top