+ Film

Bevetik az amerikai filmeseket az Iszlám Állam ellen

iszlám állam

Hollywood és a mindenkori amerikai kormányzat együttműködése nem újdonság. Kathryn Bigelow 2012-ben készült filmje, a Zero Dark Thirty – A Bin Laden-hajsza például a Fehér Házzal, a védelmi minisztériummal és a CIA-vel együttműködésben készült.

John Kerry külügyminiszter az amerikai filmipar fővárosában, Hollywoodban arról egyeztetett a legnagyobb filmstúdiók vezetőivel, hogy a filmesek hogyan vehetnének részt az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni küzdelemben. Erről ő maga tett közzé információkat mikroblogjában és a Twitteren.

A jelentős filmgyártók közül jelen voltak a Universal mellett a Warner Brothers, a Dreamworks, a 20th Century Fox, a Walt Disney és az NBC vezetői. A Universal elnöke szervezte találkozón ugyan szó esett a filmek és a televíziós showműsorok globális forgalmazásának kérdéseiről, az egyeztetés igazi, politikai jelentőségét az adta, hogy Kerry felvetette: a filmipar a maga eszközeivel részt vehetne az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni küzdelemben – mondta el az egyik jelenlévő a Variety online filmes magazinnak.

Az amerikai külügyminiszter és a filmes vezetők arról ötleteltek, hogyan lehetne bevonni a küzdelembe az Iszlám Állam által fenyegetett térségekben élőket oly módon, hogy ők is mondják el történeteiket. Ezzel ugyanis – a résztvevők reményei szerint – talán ellensúlyozni lehetne a terrorszervezet által terjesztett narratívákat.

Hollywood és a mindenkori amerikai kormányzat együttműködése nem újdonság. Kathryn Bigelow 2012-ben készült filmje, a Zero Dark Thirty – A Bin Laden-hajsza például a Fehér Házzal, a védelmi minisztériummal és a CIA-vel együttműködésben készült, az adatokat, tényeket az illetékes amerikai hatóságok adták meg a rendezőnőnek. A Központi Hírszerző Ügynökséggel (CIA) történt együttműködése miatt a hírszerzésnél még vizsgálat is indult. Seymour Hersh, az amerikai oknyomozó újságírás legtekintélyesebb alakja például azt írta az ellentmondásos és vitákat kiváltó filmről, hogy

előbb kapjuk meg a történelem mítoszát, mint magukat a történelmi tényeket.

https://www.youtube.com/watch?v=CRam9e3E2H0

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top