+ művészet & politika

Magyar diákokat használtak politikai propagandára – videó

Egy ilyen videó politikai hatása felmérhetetlen, az viszont felmérhető, hogy az amorális propaganda-szándékok működnek Magyarországon, és bármikor leakasztható néhány diák, hogy a maguk esetlen módján előadják azt.

Botrányos, amit a videó készítői műveltek, és az is, hogy az ELTE és a Gábor Dénes Főiskola diákjai belementek.

A nyilvánvalóan orosz propagandát először a Kiállunk Oroszország mellett című Facebook-oldal osztotta meg. A magyar diákok üzennek az ENSZ-nek című videót ma már több mint 11 ezren nézték meg, a kommentekben nem kicsi a döbbenet. Ráadásul olyan színben tünteti föl a diákokat, mint akiknél elmentek otthonról. A kamera mellől fölolvasott szövegben azt kérik az ENSZ-től, hogy regulázza meg Amerikát.

https://www.youtube.com/watch?v=nNICfMIonJg

Egy ilyen videó politikai hatása felmérhetetlen, az viszont felmérhető, hogy az amorális propaganda-szándékok működnek Magyarországon, és bármikor leakasztható néhány diák, hogy a maguk esetlen módján előadják azt. Volt persze, aki megsajnálta, és megpróbálta elmagyarázni nekik:

Kedves Videóban szereplő diákok és hallgatók. Tudjátok én félig lengyel állampolgár vagyok. Én azt mondom, hogy USA nem feltétlenül tökéletes, de még mindig fényévekkel előrébb jár, mint mi Poszt-Szovjet államok. Oroszországot miért nem kritizáljátok? Ja, mert ott jó az élet? Egy fenét, Ott sokkal rosszabb az életszínvonal, sokkal nagyobb megfélemlítés uralkodik mint USA-ban, ezzel szemben az Egyesült Államok élhetőbb Ország.

És van, akinek túlcsordul a szíve értük:

Látszik, hogy nem profi szónokok, de tenni akarnak valamit azért, amit helyesnek hisznek. Magyar fiatalok, büszke vagyok!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top