+ Tudomány

Milyen ösztöndíjat hirdettek fiatal kutatók támogatására?

Elnyerésére olyan magyar állampolgárságú vagy határainkon túli magyar szakemberek pályázhatnak, akik a pályázat benyújtásának határidejéig, 2016. március 1. napjáig nem töltik be 45. életévüket.

Tizenkilencedik alkalommal hirdeti meg a Magyar Tudományos Akadémia a fiatal kutatók támogatására 1997-ben létrehozott Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat. A pályázat célja, hogy bármely tudományterület, illetve tudományág 45 évnél fiatalabb képviselőit támogassa tudományos munka megírásában vagy kutatási témában létrehozott alkotás elkészítésében, valamint az MTA doktora cím elnyerésére való felkészülésben.

A Bolyai János Kutatási Ösztöndíj a kiemelkedő kutatási-fejlesztési teljesítmény ösztönzésével és elismerésével, a kiszámítható kutatói pályaív kiépítését szolgálva támogatja a PhD fokozattal rendelkező, tudományos pálya iránt elkötelezett ifjú szakemberek munkáját. Az ösztöndíj határozott időre, egy, két, vagy három évre szól, és legfeljebb két alkalommal adható.

Elnyerésére olyan magyar állampolgárságú vagy határainkon túli magyar szakemberek pályázhatnak, akik a pályázat benyújtásának határidejéig, 2016. március 1. napjáig nem töltik be 45. életévüket, még nem rendelkeznek az MTA doktora címmel, az ösztöndíj időtartama alatt kutatómunkájukat valamely magyarországi kutatóhelyen – felsőoktatási intézményben, akadémiai kutatóintézetben vagy más tudományos intézménynél – kívánják végezni, és ehhez a pályázat benyújtásakor mellékelik a megjelölt kutatóhely intézményi fogadókészségéről szóló nyilatkozatot.

A cikk itt folytatódik.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top