+ Zene

Elhunyt az Eagles egyik alapítója

Glenn Frey

Az 1971-ben Los Angelesben alakult Eagles a 70-es évek elején robbant be a rockvilágba, akkor még Linda Ronstadt háttérzenekaraként.

Keresés a weben

Elhunyt Glenn Frey, az Eagles együttes egyik alapítója, 67 éves volt. Frey halálhírét menedzsere jelentette be.

Glenn bátran küzdött az elmúlt hetekben, de sajnos a reumatikus ízületi gyulladás okozta komplikációkat nem tudta legyőzni

– olvasható a szupergroup hivatalos honlapján.

Az 1971-ben Los Angelesben alakult Eagles a 70-es évek elején robbant be a rockvilágba, akkor még Linda Ronstadt háttérzenekaraként. A négytagú rockbanda képzett zenészekből állt, és a country-zene hangzásvilágát a rockzenével párosító stílusukkal hamarosan önálló zenekarként is sikeres lett. Főként country-rockot és folk-rockot játszottak. A One of These Nights, a Best of My Love, vagy a Life in the Fast Lane ma már örökzöld slágerek. Egyik legnagyobb sikerük: a Hotel California 1976-ból. Glenn Frey az Eagles gitárosa és énekese volt, a Take it Easy, vagy a Tequila Sunrise című számok emlékeztetnek a hangjára.

Az együttes a hetvenes évek közepén élte fénykorát, lemezeiből több mint százmillió példányt adtak el. Frey a nyolcvanas években szólólemezekkel is nagy sikereket ért el.

https://youtu.be/puHoadtIivc

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top