+ Film

Még soha nem érkezett ennyi nevezés a Mediawave-re

Mediawave

A Mediawave nemzetközi filmfesztiválra minden eddiginél több alkotást, összesen 1851 filmet küldtek a világ 94 országából. Magyarországról 186 film érkezett – közölték a szervezők kedden.

A Mediawave nemzetközi filmfesztiválra minden eddiginél több alkotást, összesen 1851 filmet küldtek a világ 94 országából. Magyarországról 186 film érkezett – közölték a szervezők kedden. A január 10-én zárult nevezésre 83 játékfilm, 761 kisjátékfilm, 404 dokumentumfilm, 344 kísérleti film, 213 animációs film, 18 táncfilm és 28 zenei film érkezett. A 26. alkalommal megrendezett fesztiválra utoljára 2002-ben neveztek 1500 alkotásnál többet.

A szervezők elmondták, hogy a rendezvény nevét Mediawave Tartóshullám Együttlétre változtatták, mert a többnapos program nem szabványos és tiszta profilú filmfesztivál, hanem egy olyan közeg, ahol a film és a többi művészeti ág erősíti egymást.

Idén harmadik alkalommal indítják el az „Úton” online filmfesztivált. A kategóriában induló filmek már a fesztivál előtt megnézhetők a Mediawave honlapján március 1-jétől. A nézők április 28-ig szavazhatnak is az alkotásokra. A legtöbb szavazatot kapott filmeket levetítik a Monostori Erődben a fesztivál ideje alatt, április 27-től május 1-ig.
A beérkezett nevezések listája és további információk olvashatók a Mediawave honlapján.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top