+ Film

A legjobb rendezés díját hozta el Cottbusból a Szerdai gyerek – videó

szerdai gyerek

Horváth Lili olyan emócióval, tehetséggel és pontossággal vezette végig szereplőit a cselekményen, ami kiemelkedő teljesítmény egy elsőfilmes alkotótól – írta a nemzetközi zsűri.

A Szerdai gyerek, Horváth Lili első mozifilmje kapta a legjobb rendezés díját a németországi Cottbusban megrendezett filmfesztiválon.

A díj jelentőségét növeli, hogy a kelet-európai filmtermést 25. alkalommal bemutató seregszemlén elsőfilmes és tapasztalt rendezők együtt versenyeztek.

A Szerdai gyerek hőse az állami gondozásból frissen kikerült 19 éves Maja (Vecsei Kinga), aki önsorsrontó hajlama ellenére is azért harcol, hogy négyéves fia felügyeleti jogát megszerezze. Az önmagával folytatott küzdelmei egy váratlan lehetőséghez és egy szokatlan, új szerelemhez vezetik, a régi megszokásoktól azonban nem egyszerű szabadulnia.

A nemzetközi zsűri – amelynek tagja volt Aida Begic, a Cannes-ban díjazott Hó című film író-rendezője – indoklásában kifejtette, hogy Horváth Lili

olyan emócióval, tehetséggel és pontossággal vezette végig szereplőit a cselekményen, ami kiemelkedő teljesítmény egy elsőfilmes alkotótól.

A film a Magyar Nemzeti Filmalap és a Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein támogatásával készült.

A magyar mozik december 3-án mutatják be a Horváth Lili első játékfilmjét.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top