+ Film

A világhírű londoni premiermoziba is eljutott a díjnyertes magyar film

saul fia

A Londoni Filmfesztivál versenyprogramjában ünnepelte szigetországbeli premierjét a film, ahol a rangos seregszemle vezetői három vetítést szerveztek a hétvégére a Leicester Square világhírű premiermozijaiban.

Keresés a weben

Nagy-Britanniában is bemutatkozott a Saul fia, Nemes Jeles László többszörösen díjazott alkotása a Londoni Filmfesztivál versenyprogramjában ünnepelte szigetországbeli premierjét.

A rangos seregszemle vezetői három vetítést szerveztek a hétvégére a Leicester Square világhírű premiermozijaiban: a Saul fia szombat esti első bemutatója – amelyen Szabadhegy Péter, Magyarország londoni nagykövete is jelen volt, és gratulált a rendezőnek – egyben az alkotás hivatalos nagy-britanniai premierje volt.

A holokausztdráma – amely a tavaszi cannes-i filmfesztiválon megkapta a zsűri nagydíját, és Magyarország hivatalos nevezése a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjra – a tervek szerint tavasszal kerül a brit mozikba.

Nemes Jeles László filmjén kívül idén 12 művet tekinthet meg a közönség a Londoni Filmfesztivál versenyszekciójában. A kategóriába meghívott filmek eredményhirdetése október 17-én lesz.

A Londoni Filmfesztivált 59. alkalommal rendezi meg a Brit Filmintézet (BFI), az idei fesztiválon 16 filmszínházban 71 ország 238 filmjét vetítik.

A filmfesztivál idei legfőbb témája egyébként a női egyenjogúság, a nők szerepe a társadalomban.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top