+ Film

Különdíjat nyert Oroszországban Sipos József filmje

Az elveszett európai

Különdíjat nyert Sipos József Az elveszett európai című alkotása Oroszországban, a Jekatyerinburgban rendezett dokumentumfilm-fesztiválon.

Különdíjat nyert Sipos József Az elveszett európai című alkotása Oroszországban, a Jekatyerinburgban rendezett dokumentumfilm-fesztiválon. A civil áldozatvállalásért járó különdíjjal Tatyjana Merzljakova, Szverdlovszk megye emberi jogi megbízottja tüntette ki az alkotást – adta hírül a Magyar Filmunió csütörtökön. A közlemény szerint Tatyjana Merzljakova indoklásában azt hangsúlyozta:

Fontos felidézni és bemutatni a vészkorszak kiváló embereit, akik a mai nemzedékek számára példaképek lehetnek.

A Simon Kornél közreműködésével készült 61 perces fekete-fehér film az emberi történetre koncentrál, s a hősiesség pillanatai előtti Raoul Wallenberg bemutatására vállalkozik. Az orosz dokumentumfilmek Jekatyerinburgban megrendezett éves seregszemléje két magyar alkotást is műsorra tűzött idén októberben. Ferenczi Gábor Overdose – Vágta egy álomért című alkotása és Sipos József Raoul Wallenbergről készült fikciós dokumentumfilmje volt látható. Az eseményen Détár Krisztina producer és Sipos József rendező-forgatókönyvíró is részt vett.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top