+ Képzőművészet

A magyar rém-álom: Vona Viktor

15. Arc kiállítás

Drótkerítésből itt sincs hiány, a sok közül mégis csak a nyertes, Kelemen Orsolya Magyar feeling című munkáját emelnénk ki, amin egy nő, csecsemővel a hóna alatt ugorja át a drótkerítést, mellette az 2024-es olimpiai logó, szögesdrótból kirakva.

Orbán Viktor álomcsapdán, Orbán Viktor sötét zsaruként, és Orbán Viktor „vonásítva” (vagy Vona Gábor „orbánosítva”). A sorból nem hiányozhatnak a „szivárványosított” csodaszarvasok, Simicska Lajos, Habony Árpád, a drótkerítés, Felcsút, és Fekete György sem. A 15. ARC plakátkiállításon jártunk, aminek a témája a magyar álom.

És rögtön szembe is találkozunk két álomcsapdát ábrázoló plakáttal, az egyikről Orbán Viktor néz le ránk, a másik pedig simán az EU-ra utalva kék alapon sárga színben pompázik. Álomcsapda kipipálva, és csak reménykedünk, hogy nem találunk belőle többet.

15. Arc kiállítás

A szerző felvétele

Drótkerítésből itt sincs hiány, a sok közül mégiscsak a nyertes, Kelemen Orsolya Magyar feeling című munkáját emelnénk ki, amin egy nő, csecsemővel a hóna alatt ugorja át a drótkerítést, mellette az 2024-es olimpiai logó, szögesdrótból kirakva.

15. Arc kiállítás

A szerző felvétele

Az Ötvenhatosok terén azt érezzük, hogy kissé szájbarágósan lökik a mondanivalót, mi pedig már fanyalogva rágjuk meg, vagy inkább rágás nélkül köpjük ki.

Az Orbán Viktoroktól is megcsömörlöttünk kicsit, na de ilyen a (köz)élet: kapjuk az arcunkba a Putyinnal bratyizó Orbánt, sötét zsaruként fekete napszemüvegben pózoló Orbánt és az ARC zsűrije szerint a legbizarrabb párosítást is, a Borz-díj nyertesének, Gutema Dávidnak a plakátját, amin Orbán Viktor arcképét mosta össze Vona Gáboréval. Az alkotás címe: Vona Viktor, Rémálom (Orbán-Vona fúzió).

15. Arc kiállítás

A szerző felvétele

De megtaláljuk itt a 4P „fideszesített” marketing koncepcióját is (Pénz, Pálinka, Puli, Puni) csak kicsit másképp,

15. Arc kiállítás

A szerző felvétele

Cicciolinával pajzánkodó Fekete Györgyöt (amely Jeff Koons Made is Heaven című munkájának újraértelmezése, Jeff Koons felesége pedig egy ideig Cicciolina volt) –, rajta a felirattal

arról álmodom, hogy a kortárs képzőművészet fenegyereke legyek.

Továbbá szétfotosopozott’/ filterezett péniszt is, rajta az alkotó érzékeny önvallomásával:

Egy óriásplakát a péniszemről, hogy csak egyszer az életben végre nagynak láthassam

15. Arc kiállítás

A szerző felvétele

Péniszből akadt még itt, például a + 5 cm – furamód a barátnőm is erről álmodik című munka, de rálelünk a csillámpónik „csodaszarvasított” nemzedékére is, akik szivárvány szíveket pukiznak vagy éppen szarral etetik a tátott szájú pórnépet.

15. Arc kiállítás

A szerző felvétele

Kedvenc plakátunk – amit Hajdu Levente készített a nemzeti konzultációs, bevándorló-ellenes plakát stílusában – nemes egyszerűséggel fogalmazza meg a jelenlegi közéleti-politikai hangulatot. A következő szó olvasható rajta: UNOM. Mélységesen egyetértünk Hajdu Leventével.

A 15. ARC kiállítás szeptember 27-ig tekinthető meg 0-24 óráig, az Ötvenhatosok terén.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Ann Ban szerint:

    Nocsak! Íme, a zsidó kultúrkampf legújabb gyöngyszeme….!
    Tényleg, ez olyan „kulturális”……….:-))))))))!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top