+ Képzőművészet

A magyar rém-álom: Vona Viktor

15. Arc kiállítás

Drótkerítésből itt sincs hiány, a sok közül mégis csak a nyertes, Kelemen Orsolya Magyar feeling című munkáját emelnénk ki, amin egy nő, csecsemővel a hóna alatt ugorja át a drótkerítést, mellette az 2024-es olimpiai logó, szögesdrótból kirakva.

Orbán Viktor álomcsapdán, Orbán Viktor sötét zsaruként, és Orbán Viktor „vonásítva” (vagy Vona Gábor „orbánosítva”). A sorból nem hiányozhatnak a „szivárványosított” csodaszarvasok, Simicska Lajos, Habony Árpád, a drótkerítés, Felcsút, és Fekete György sem. A 15. ARC plakátkiállításon jártunk, aminek a témája a magyar álom.

És rögtön szembe is találkozunk két álomcsapdát ábrázoló plakáttal, az egyikről Orbán Viktor néz le ránk, a másik pedig simán az EU-ra utalva kék alapon sárga színben pompázik. Álomcsapda kipipálva, és csak reménykedünk, hogy nem találunk belőle többet.

15. Arc kiállítás

A szerző felvétele

Drótkerítésből itt sincs hiány, a sok közül mégiscsak a nyertes, Kelemen Orsolya Magyar feeling című munkáját emelnénk ki, amin egy nő, csecsemővel a hóna alatt ugorja át a drótkerítést, mellette az 2024-es olimpiai logó, szögesdrótból kirakva.

15. Arc kiállítás

A szerző felvétele

Az Ötvenhatosok terén azt érezzük, hogy kissé szájbarágósan lökik a mondanivalót, mi pedig már fanyalogva rágjuk meg, vagy inkább rágás nélkül köpjük ki.

Az Orbán Viktoroktól is megcsömörlöttünk kicsit, na de ilyen a (köz)élet: kapjuk az arcunkba a Putyinnal bratyizó Orbánt, sötét zsaruként fekete napszemüvegben pózoló Orbánt és az ARC zsűrije szerint a legbizarrabb párosítást is, a Borz-díj nyertesének, Gutema Dávidnak a plakátját, amin Orbán Viktor arcképét mosta össze Vona Gáboréval. Az alkotás címe: Vona Viktor, Rémálom (Orbán-Vona fúzió).

15. Arc kiállítás

A szerző felvétele

De megtaláljuk itt a 4P „fideszesített” marketing koncepcióját is (Pénz, Pálinka, Puli, Puni) csak kicsit másképp,

Cicciolinával pajzánkodó Fekete Györgyöt (amely Jeff Koons Made is Heaven című munkájának újraértelmezése, Jeff Koons felesége pedig egy ideig Cicciolina volt) –, rajta a felirattal

arról álmodom, hogy a kortárs képzőművészet fenegyereke legyek.

Továbbá szétfotosopozott’/ filterezett péniszt is, rajta az alkotó érzékeny önvallomásával:

Egy óriásplakát a péniszemről, hogy csak egyszer az életben végre nagynak láthassam

Péniszből akadt még itt, például a + 5 cm – furamód a barátnőm is erről álmodik című munka, de rálelünk a csillámpónik „csodaszarvasított” nemzedékére is, akik szivárvány szíveket pukiznak vagy éppen szarral etetik a tátott szájú pórnépet.

15. Arc kiállítás

A szerző felvétele

Kedvenc plakátunk – amit Hajdu Levente készített a nemzeti konzultációs, bevándorló-ellenes plakát stílusában – nemes egyszerűséggel fogalmazza meg a jelenlegi közéleti-politikai hangulatot. A következő szó olvasható rajta: UNOM. Mélységesen egyetértünk Hajdu Leventével.

A 15. ARC kiállítás szeptember 27-ig tekinthető meg 0-24 óráig, az Ötvenhatosok terén.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Ann Ban szerint:

    Nocsak! Íme, a zsidó kultúrkampf legújabb gyöngyszeme….!
    Tényleg, ez olyan „kulturális”……….:-))))))))!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top