+ Életmód

Undorító a másságotok plakátot mutatott három srác a Tabánba vonuló Pride-tömegnek – fotók, szónoklat

pride

Mindent meg kell tenni azért, hogy befogadó országban éljünk, és ne akarják mások megmondani: mi számít családnak. A szónok szerint ellen kell állni minden olyan törekvésnek, amely a négy fal közé akarja szorítani a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség tagjait.

Keresés a weben

A Budapest Pride szervezői fontosnak tartják, hogy minden ember egyenlő jogokkal rendelkezzen, évről évre ezért rendezik meg a felvonulást – mondta Hanzli Péter, a Budapest Pride sajtószóvivője szombaton kora este azt követően, hogy a menet megérkezett célállomására, a Tabánba.

Soha ennyien nem voltak a fesztiválon. A jubileumi, 20. felvonuláson mintegy húszezer ember vett részt. Fontos, hogy férfiként, nőként, “valamilyen másneműként”, magyarként, zsidóként, romaként, hajléktalanként vagy bevándorlóként kiálljunk egymás mellett, mindannyiunk jogaiért. Mindent meg kell tenni azért, hogy befogadó országban éljünk, és ne akarják mások megmondani: mi számít családnak. A szónok szerint ellen kell állni minden olyan törekvésnek, amely a négy fal közé akarja szorítani a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség tagjait.

pride

Budapest, 2015. július 11.
Táncosok a 20. jubileumi Budapest Pride felvonuláson 2015. július 11-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Molnár Adrienn, a PeMel (Pécsi LMBTQ Közösség) aktivistája arról beszélt, hogy

Először vettem részt a felvonuláson, amely felszabadítónak és izgalmas volt. A vidéki városokban még csak két-három éve szerveződnek az LMBTQ közösességek, amelyek azzal az igénnyel jönnek létre, hogy “láthatóvá váljanak” a különböző szexuális orientációjú emberek.

A menetnek két óra kell ahhoz, hogy eljusson a Tabánba. Az Andrássy útról, az Opera elől indultak, érintették a József Attila utcát, a Széchenyi teret, átmentek a Lánchídon, majd a Lánchíd utcán keresztül értek a felvonulás végállomásához, a Tabánba.

pride

Budapest, 2015. július 11.
Ellentüntetők a 20. jubileumi Budapest Pride felvonulás útvonalán, a Duna-parton 2015. július 11-én.
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A menetben feltűnt több párt zászlója, képviseltette magát a Demokratikus Koalíció, az Együtt, a Párbeszéd Magyarországért, valamint a Magyar Liberális Párt.

pride

Budapest, 2015. július 11.
Résztvevő a 20. jubileumi Budapest Pride felvonuláson 2015. július 11-én.
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A Tabánban zárult program helyszínén kutyás és lovas rendőrök biztosítják, hogy a résztvevők békésen távozhassanak.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top