+ Film

Touluouse-ban bemutatjuk: Hogyan keletkezett a világ?

Hogyan keletkezett a világ

A Hogyan keletkezett a világ? című hatperces animációs film eredetileg Tamás Iván diplomamunkájaként készült el a MOMÉ-n. A kétdimenziós számítógépes animáció Toulouse-ban a gyereksorozatok között szerepel majd.

Több tucatnyi nemzetközi projekt, köztük a Hogyan keletkezett a világ? című magyar televíziós animációs sorozat is bemutatkozik szeptemberben Toulouse-ban, a 26. Cartoon Forum programjában.

A brüsszeli székhelyű európai nonprofit animációs szervezet, a Cartoon honlapja szerint a fórumot szeptember 15. és 18. között rendezik a francia városban. A rendezvényre idén rekordszámú, 150 pályázatból választották ki a bemutatásra kerülő több mint nyolcvan munkát. Franciaországból 30, Nagy-Britanniából 11, Írországból 9, Olaszországból, Spanyolországból és Németországból pedig 7-7 projekt szerepel, a skandináv országokból összesen szintén 7 produkciót vetítenek majd. Bolgár, lengyel, cseh és szlovák munkák is láthatók a fórumon, Magyarországról pedig egy Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animációs stúdiójában készült, gyerekeknek szóló produkció érkezik.

A Hogyan keletkezett a világ? című hatperces animációs film eredetileg Tamás Iván diplomamunkájaként készült el a MOMÉ-n. A kétdimenziós számítógépes animáció Toulouse-ban a gyereksorozatok között szerepel majd. Az animációs széria a világ régi meséinek modern adaptációja kedves, humoros, néha abszurd feldolgozásban.

A film A világ kezdete című indiai mese adaptációja. A történet elején az öntelt perzsa birkózó fülébe jut, hogy létezik egy nála is hatalmasabb birkózó Indiában. Felkerekedik, hogy mérkőzni hívja indiai vetélytársát. Egy hisztérikus elefánt, egy fürge lábú öregasszony és annak kleptomániás lánya, 160 buta teve és egy mindent elöntő árvíz kell ahhoz, hogy a perzsa bizonyítási vágyából egy igazi genezis-történet szülessen.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top