+ Tánc

Ilyen az amatőr gyermektáncosok legnagyobb seregszemléje

tánc

Országos viszonylatban ez a legmagasabb szintű verseny csaknem tízféle tánckategóriában, a profi szakemberektől elnyert díjnak rangja van.

A gyermekek – az óvodás és az alsó tagozatos korosztály – fesztiváljával zárul az amatőr táncosok legnagyobb seregszemléje május 23-án, amelyre az ország szinte minden részéből érkeznek versenyzők.

Márciusban a felnőtt és az ifjúsági, áprilisban pedig a junior táncosok produkciói mutatkozhattak be az Erzsébetligeti Színházban megrendezett nagyszabású versenyen.

Nagyon jó minőségű fesztivált láthattunk mindkét alkalommal, úgyhogy most nagy örömmel és kíváncsisággal várjuk a legkisebbek bemutatkozását is

– mondta Török Jolán, a Táncpedagógusok Országos Szövetségének elnöke.

tánc

Az ifjúsági és junior táncművészeti fesztiválon úgy a zenei, mint a koreográfiai munka tartózkodott a szélsőséges alkotói megfogalmazásoktól, nagyon sokszínű és minőségi munkákat láthatott a zsűri. Tagjaink sok versenyre igyekeznek elmenni az Országos Táncművészeti Fesztivál előtt, mert tudják, hogy országos viszonylatban ez a legmagasabb szintű verseny, és itt profi szakemberektől elnyert díjnak rangja van.

A közel negyedszázados jubileumát ünneplő szövetség tagjai olyan táncpedagógusok, akik művészeti iskolákban és a közművelődés területén végzik tevékenységüket. Művészetpedagógusi munkájuk bemutatása és értékelése céljából a szövetség évről-évre nagyszabású országos táncművészeti fesztiválokat rendez, amelyre több ezer felnőtt és gyermek jelentkezik – a néptáncot kivéve – csaknem tíz kategóriában (mozdulatművészet, hip-hop, karaktertánc, modern tánc, kortárs tánc, jazz tánc.)

tánc

Az áprilisi junior fesztiválon nagy sikerrel szerepeltek a Művészeti Szakközépiskolák hallgatói is, akiket külön kategóriaként kezelt a zsűri, hiszen ők profi táncosok lesznek. A szövetség a Gyermek Táncművészeti Fesztivált követően koreográfus versenyt is rendez majd a közeljövőben.

XXIV. Országos Táncművészeti Fesztivál
Helyszín: Erzsébetligeti Színház (1165 Budapest, Hunyadvár utca 43/b)
Időpont: 2015. május 23., szombat 9.00

Bővebb információt a szövetség honlapján olvashatsz.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top