Bukta Imre belebetegedett a politikai adok-kapokba

bukta_imre_gm_kukorica 1

Bukta Imre nehéz perióduson van túl, egy alkotói válság után depresszióba esett és hosszú ideig nem tudott dolgozni. Most azonban új energiákkal és ötletekkel tért vissza.

Nem tudom leplezni a személyességemet. A Műcsarnokbeli kiállításom után űr keletkezett bennem. Korábban sohasem éreztem, hogy megfenekelhetek, de a kiállításom után hatalmas energiát veszítettem. Ráadásul belekerültem egy politikai adok-kapokba, s mindebbe belebetegedtem, depressziós lettem. Hosszú ideig képtelen voltam dolgozni. Úgy éreztem, itt a vége. Az orvosom javaslatára bezártam egy hónapra a műtermet s „szabadságra” mentem. Januárban már alig vártam, hogy újra kinyissam. Tele voltam ötletekkel, tervekkel. Talán ez érződik a képekből. Ebből született az új kiállításom anyaga.

– így vall az artportalnak adott interjújában Bukta.

A Godot Galériában látható képeiről pedig a következőt mondta:

Nincsenek mélyenszántó történetek, inkább látvány van. Talán jobban törekedtem arra, hogy jó legyen nézni a képeket. Olyan élmények érjék a nézőt, amit nem tud elmondani, csak érezni. (…) A mostani képeimre kevésbé jellemző a társadalmi, ha úgy tetszik kritikus felhang. Nagyon személyes élményekből táplálkoznak. Talán festőibb, absztraktabb lett, az olvasata egyszerűbb, reduktívabb.

A kiállításról itt nézhetsz meg egy videót.Nincs hozzászólás

Írd le a véleményed!