+ Ökológia

Itt jelentheted be név nélkül a parlagfüves területet

parlagfű

Aki nem allergiás a parlagfűre, nem is érti, mi ez a felhajtás a parlagfű körül, akit viszont elkap a napi hatszáz tüsszögés, bosszantja ez az érzéketlenség.

Aki nem allergiás a parlagfűre, nem is érti, mi ez a felhajtás a parlagfű körül, akit viszont elkap a napi hatszáz tüsszögés, bosszantja ez az érzéketlenség.

A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület közleményt adott ki arról, hogy az április 20-án induló, allergiát okozó növény ellen indított kormányprogramot ők is támogatják. Sőt, a honlapom név nélkül most már te is bejelentheted a parlagfüves területeket, és még képet is csatolhatsz hozzá. A hely beazonosítását a googlemaps segíti.

A PME teljes felhívása:

A megyei kormányhivataloktól egyesületünk azt a tájékoztatást kapta, hogy az idén április 20-val indítják azt a programot, amelynek során az allergiát okozó gyomnövényekkel borított területek csökkentése érdekében a földvédelmi hatóságok mezőgazdászai ellenőrzik a külterületeket.
A határszemlék keretében 2015 július 1-től október közepéig a parlagfű elleni hatósági védekezés  helyszíni ellenőrzési feladatit is ellátják.
Rendelkezésünkre bocsátották azt minisztériumi felhívást és megyei kormányhivatali  tájékoztatót,  amely a jogszabályok alapján a határszemlék végrehajtóira, a  mezőgazdászokra, ill. az összes   földhasználóra, ingatlantulajdonosra  vonatkozik. A  tájékoztatót az ország összes önkormányzata  megkapta. Egyesületünk a lakossággal , a civilekkel összefogva igyekszik segíteni a hatóságok munkáját annak érdekében, hogy a hatósági eljárások ideje csökkenjen, minél gyorsabban intézkedjenek a parlagfüves területek mentesítéséről, és ezáltal minél kisebb legyen a pollenterhelés. A PME júliustól az idén is vállalja a honlapján (www.pme.hu)  a parlagfű-bejelentések fogadását, azok bizalmas, névtelen kezelését, ill. az illetékes hatóságok felé való közvetítését.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Szomszédok!! szerint:

    1221. Budapest, Arany Jànos u. 16 alatt csupa parlagfű az egész telek!!

  2. Vasútas szerint:

    Budapest/Hatvan vasút mellet rengeteg a parlagfű

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top