+ Film

Elhunyt Réti Péter Petó

Réti Péter Petó

Réti Péter a Színház és Filmművészeti Egyetemen, gyártásvezető szakon végzett, ezt követően pedig számos hazai és nemzetközi filmes produkcióban dolgozott gyártásvezetőként.

33 éves korában elhunyt Réti Péter Petó gyártásvezető, filmproducer, Hajdu Szabolcs állandó munkatársa és a Mirage Film Studio egyik alapítója – adta hírül az Index.

Réti Péter a Színház és Filmművészeti Egyetemen, gyártásvezető szakon végzett Hutlassa Tamás osztályában, ezt követően pedig számos hazai és nemzetközi filmes produkcióban dolgozott gyártásvezetőként, legutóbbi, a Jim Starkkal és Hajud Szabolccsal együtt készített Délibáb című filmje a Torontói Filmfesztiválon is nagy sikert aratott.

Hajduval akivel később közös céget is alapítottak a Bibliotheque Pascalban dolgozott legelőször együtt, de közreműködött A Szelíd teremtés – Frankenstein terv, a Viktoria – A zürichi expressz című filmekben, valamint a Magyarországon készülő Fleming című angol sorozatban is. 2004-ben az Utolsó lakók című rövid dokumentumfilmjével – amely az erzsébetvárosi régi, műemlék jellegű házak lebontásáról szól – díjat is nyert.

Lovas Nándor kollégájával – aki 2014 decemberében halt meg – együtt dolgozott A játékos című Dosztojevszkij-adaptációban, amelyet nem sikerült befejezniük.

Réti Péter Petó búcsúztatását 2015. április 21-én, kedden fél 2-kor tartják a Farkasréti izraelita temetőben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top