+ Film

Elhunyt Réti Péter Petó

Réti Péter Petó

Réti Péter a Színház és Filmművészeti Egyetemen, gyártásvezető szakon végzett, ezt követően pedig számos hazai és nemzetközi filmes produkcióban dolgozott gyártásvezetőként.

Keresés a weben

33 éves korában elhunyt Réti Péter Petó gyártásvezető, filmproducer, Hajdu Szabolcs állandó munkatársa és a Mirage Film Studio egyik alapítója – adta hírül az Index.

Réti Péter a Színház és Filmművészeti Egyetemen, gyártásvezető szakon végzett Hutlassa Tamás osztályában, ezt követően pedig számos hazai és nemzetközi filmes produkcióban dolgozott gyártásvezetőként, legutóbbi, a Jim Starkkal és Hajud Szabolccsal együtt készített Délibáb című filmje a Torontói Filmfesztiválon is nagy sikert aratott.

Hajduval akivel később közös céget is alapítottak a Bibliotheque Pascalban dolgozott legelőször együtt, de közreműködött A Szelíd teremtés – Frankenstein terv, a Viktoria – A zürichi expressz című filmekben, valamint a Magyarországon készülő Fleming című angol sorozatban is. 2004-ben az Utolsó lakók című rövid dokumentumfilmjével – amely az erzsébetvárosi régi, műemlék jellegű házak lebontásáról szól – díjat is nyert.

Lovas Nándor kollégájával – aki 2014 decemberében halt meg – együtt dolgozott A játékos című Dosztojevszkij-adaptációban, amelyet nem sikerült befejezniük.

Réti Péter Petó búcsúztatását 2015. április 21-én, kedden fél 2-kor tartják a Farkasréti izraelita temetőben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top