+ Fotó

A politikus, a fia és a barátai mosták le a festéket a holokauszt-fotókról

A holokauszt-túlélőkről szóló fotókiállítás képeit Budapesten, a Madách-téren, húsvét vasárnapján festékszóróval fújták le. A kormány továbbra is a legszigorúbban fellép.

Megdöbbentőnek és felháborítónak tartja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), hogy ismeretlenek megrongálták a holokauszt-túlélőkről szóló fotókiállítást Budapesten, húsvét vasárnapján. A minisztérium határozottan elítéli a cselekedetet.

Az ismeretlen elkövető, vagy elkövetők a kiállítás vandál és értelmetlen megrongálásával nemcsak a holokauszt túlélőit gyalázták meg, hanem a zsidó közösségeknek, az egész nemzetnek és minden jóérzésű embernek is kárt okoztak

– áll a tárca közleményében, amelyet hétfőn juttatott el a távirati irodához.

70ev

Kiemelték: a kormány továbbra is a legszigorúbban fellép minden szélsőséges, rasszista, antiszemita megnyilvánulás ellen, és mindent megtesz annak érdekében, hogy:

a gyűlölködő és az európai normákkal összeegyeztethetetlen hangokat visszaszorítsa, az ország valamennyi polgárát megvédje az ilyen és hasonló támadásoktól.

A Madách téren bemutatott 70 év unokái című kiállítást hétfőre helyreállították: a Demokratikus Koalíció (DK) hétfőn közleményben tudatta, hogy Grosser János, a DK országos tanácsának tagja, valamint fia és barátaik megtisztították a festéktől a 14 megrongált fotót.

70ev3

A tárlat 25 fotóján a holokauszt-túlélők mellett unokáik, dédunokáik láthatók. Demecs Zsolt és Vámos Róbert tárlatát Fónagy János államtitkár, Ungvári Tamás író és Köves Slomó rabbi ajánlotta a közönség figyelmébe január végén.

A holokausztról a korábban közölt cikkeink szerint lehet így is gondolkodni, és lehet egészen másként is, Iránban például az iszlámot bíráló karikatúrák elleni tiltakozásként egészen komolyan padlót fogtak szellemileg.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top